22 / 07 / 2024

Bankada teminatı olmayan şirkete ruhsat yok

Bankada teminatı olmayan şirkete ruhsat yok

Yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Bayraktar, ''Konut satışı temel atıldıktan sonra başlayacak. Bankada teminatı olmayan inşaata başlamayacak'' dedi.

İş Bankası'ndan gece yarısı sürprizi. Herkesi ilgilendiriyor. 10 bin TL ödeme

İş Bankası tarafından önemli oranda kredi paketleri hazırlanıyor. İş Bankası, bankada hesabı olmayan vatandaşlara yönelik de çok önemli bir kredi paketi hazırladı. Paketin detayları haberimizde.

Emsal alanına dahil olmayan alanlar!

Bir arsanın üzerine yapılacak olan inşaatın kesin sınırları emsal oranları ile yapılan hesaplamalar ile tespit ediliyor. Bir inşaattaki bazı alanlar emsal hesaplamasına dahil edilmiyor. Peki, emsal alanına dahil olmayan alanlar nelerdir?

Konutu bitirmeden kaçan müteahhite teminat modeli geliyor!

Hükümet iş dünyasından gelen öneriyi dikkate aldı. Konutu bitirmeden kaçan müteahhit için 'teminat modeli' uygulaması getiriliyor. İnşaatın temelini atan bankaya belli bir teminat yatıracak. İşi tamamlarsa parayı geri alacak..

Nevşehir'de hastanesi olmayan ilçe kalmayacak!

Nevşehir'de inşasına başlanan iki hastanenin tamamlanmasıyla birlikte İl genelinde hastanesi olmayan ilçe kalmayacak. İlçe Hastaneleri inşaatların başlamasından 700 gün sonunda tamamlanacak.

Belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri!

Belediye Teşkilatı Bulunmayan Yerlerde Numaralama ve Levhalama İşlerinin nasıl yürütüleceği, Adres ve numaralandırmaya ilişkin yönetmelikte yer alıyor. İşte belediyesi olmayan yerlerde numaralama işlemleri...

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu şerhi olmayan evin satışı nasıl olur?

Aile konutu, Aile konutu resmen evli olan karı-kocanın beraber yaşadıkları, ortak yaşamlarını birlikte geçirdikleri, sürekliliği olan konut oluyor. Peki, aile konutu şerhi olmayan evin satışı nasıl olur?

Malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?

Aile konutu şerhi, malikin kim olduğuna bakmadan, eşlerden birinin diğerinin rızası olmadan aile konutu hakkında tasarruf yapmasını kısıtlıyor. Peki, malik olmayan eş tek başına aile konutu şerhi koyabilir mi?

İskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskansız binalarda bir takım eksiklikler söz konusu oluyor. Peki, iskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Sözleşmesi olmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Taşınmaz kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira anlaşması sözleşmeli olarak yapılabildiği gibi sözleşmesiz şekilde de yapılabiliyor. Peki, kiracınızın kira bedelini ödemediğini düşünelim. Sözleşmesi olmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Geliri olmayan ev hanımı emlak vergisi öder mi?

1319 sayılı Emlak Vergisi hükümlerine göre,bazı ev sahipleri vergiden muaf olabiliyor. Vergiden muafiyet uygulamasında sıfır oranlı emlak vergisi kullanılıyor. Peki, geliri olmayan ev hanımı Emlak Vergisi öder mi?

Genişleme alanı olmayan OSB'ler dikey yapılanma istiyor!

OSB Uygulama Yönetmeliği 'nde geçen yıl yapılan değişiklikle Taban Alan Katsayısı Uygulaması 'nın ( TAKS ) kaldırılması, genişleme alanı olmayan bölgelerdeki işletmelerin büyüme sorununa çare olamadı.

Bankada teminatı olmayan şirkete ruhsat yok Haberi

Bankada teminatı olmayan şirkete ruhsat yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konut sektöründe yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını belirterek, ''Yapılacak düzenlemede banka teminatı ve satışa başlamak için kat irtifakının alınması gerekecek. Bu uygulamalar vatandaşı koruyacak yatırımcıyı üzmeyecek.'' dedi.

Trabzon'da katıldığı Türk Dünyası Mimarlık Mühendislik ve Şehircilik Kurultayı sonrası gazetecilerle bir araya gelen Bayraktar, gayrimenkul sektöründe finansal gücü olmadan inşaata başlayan ve maketten satışa çıkan müteahhitlerin vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çekerek, ''Bazı kimseler ortaya çıkıp arsayı kat karşılığı alıyor, para vermiyor, maketi hazırlıyor, satışa çıkıyor. 800-1000 daireyi yapıyor, sonra satamayınca vatandaş mağdur oluyor. Bu konuda yeni düzenlemeler üzerinde çalışıyoruz'' diye konuştu....