05 / 05 / 2024

bankalar konutlara el mi koyuyor

bankalar konutlara el mi koyuyor

Yurttaşların, banka kredisiyle aldıkları evlerin borçlarını ödeyemediği ve bankaların evlere el koymaya başladığı belirlendi. El konan konutların sayısı, katlanarak artıyor.

Turizmde alarm zilleri çalıyor: Her beş otelden üçüne bankalar el koyabilir!

Turizm sektöründe alarm zilleri çalıyor. Bankalara olan borç 10 milyar dolara ulaşırken her beş otelden üç tanesine bankaların el koyabileceği belirtildi.

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

Vakıfbank'tan 2. el araç alımına 48 aya varan vade seçenekleri ve cazip faiz kampanyası!

Taşıt almak isteyen vatandaşlara bankaların kampanyalarını sorguluyor. Vakıfbank 2. el araç alımına 48 aya varan vade seçenekleri ve cazip faiz kampanyasını duyurdu. İşte detaylar...

İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Geçtiğimiz süreçte hayata geçirilen orta gelir ve sosyal konut projeleri sıfır konutlara yönelikti. İkinci el ev alacaklara müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! İkinci el konut kampanyası geliyor! 

Kiracıların ev alma hayali gerçek oluyor! İkinci el konut müjdesi verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut projelerinde yeni aşamayı katıldığı programda duyurdu. Başkan Erdoğan, "İkinci el konutlara ilişkin destek olmak için ayrı bir proje yapılacak" dedi.

Emekliye rahat nefes aldıran müjde! Bankalar el ele verdi! 11 bin TL promosyon verecek!

Emeklilerin yüzünü güldürecek haber BDDK'dan geldi. Emeklilerin cüzdanı para ile dolup taşacak. Bankalar aralarında anlaştı en düşük 11 bin TL promosyon ödemesi sağlanacak.

Kamu bankaları konut kredisi limitini kıstı: Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükseliş

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları ikinci el konut kredisi almak isteyenlere verdiği kredi tutarını en dip seviyeye çekti. Kredi ve mevduat faizlerinde sert yükselişler yaşandı. İşte detaylar...

Emeklilere müjde! Ödemeler başladı: Hesaplara 2 bin 750 TL yatırılacak

Bankalar, aktüel promosyon kampanyalarını duyurarak maaş hesaplarını kendilerine taşıyan ve 3 yıl boyunca bankada kalacağını taahhüd eden yeni müşterilerine, aldıkları maaş tutarlarına göre değişen rakamlarda geri ödemesiz nakit desteği sağlayacak.

Araç sahibi olmak isteyenler dikkat! Bankalarda uygun fiyatlar...

Bankalar ikinci el araç satış ilanlarına son günlerde ağırlık verdi. Birçok banka elinde kalan araçları atmak için fiyatları düşürdü. Araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için indirimli fiyatlar açıklandı.

Hüseyin Dinçel: Faiz indirimi sıfır konuta doping olacak!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, kamu bankalarının faiz indirimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Dinçel, "Faiz indirimi sıfır konuta doping olacak" dedi.

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

Ev arayanların yeni adresi bankalar oldu!

Ucuza konut sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş gözünü bankalar tarafından satışa çıkarılan konutlara dikti. Peki bankalardan konut alabilmek için gerekli olan şartlar neler? İşte detaylar...

Kamu bankaları gayrimenkul zengini oldu!

Devlet bankalarının alacaklarına karşılık el koymuş olduğu gayrimenkuller, bankaları adeta emlak zengini yaptı...

bankalar konutlara el mi koyuyor Haberi

bankalar konutlara el mi koyuyor

Ekonomide yaşanan kriz ve hayat pahalılığının artması yurttaşı borçlarını ödeyemez hale getirdi. Bir süre kredi kartlan ile idare eden yurttaşlar, kredi kartlarının da tıkanması üzerine daha önce aldıklan kredileri ödeyemez oldu. Bu durum en çok konut ve otomobil sektörünü vurdu. Banka kredisi ile alman ve üzerinde kredi veren bankanın ipoteği olan konutların kredileri ödenmeyince bankalar konutlara el koymaya başladı. Bu nedenle bankaların elinde çok sayıda konut birikirken, bankalar ellerindeki konutları paraya çevirmek için yöntemler geliştirmeye başladı.


Bazı bankalar kendi bünyelerinde konut satış ofisleri kurarken, bazı bankalar da emlak ofisleriyle işbirliğine girerek ellerindeki konut stoklarım paraya çevirme çabasına girdi.


KONUT SEKTÖRÜ İÇİN TEHLİKE İŞARETİ


Konut kredilerinde yaşanan sıkıntı ile ilgili olarak bilgi veren bir banka üst düzey yöneticisi, konut sektöründe işlerin çok iyi...