03 / 05 / 2024

bankalara olan borcun ne kadarı konut

bankalara olan borcun ne kadarı konut

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, son bir yılda 1.6 milyon kişi daha konut, ihtiyaç, kredi kartı ve taşıt kredisi kullanarak bankalara borçlandı. Bankalara olan borcun 158 milyar TL'si konuttan oluştu.

İcra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut vatandaşların bankalara olan borçlarının Mart'ın son haftasında 66,1 milyar Türk Lirası artarak 3,1 trilyon Türk Lirası'na yaklaştığını dile getirirken, icra dairelerinde derdest bulunan toplam dosya sayısı 21 milyon 703 bine çıktığını söyledi.

Vatandaşların bankalara borcu bir senende yüzde 68 arttı! Borçlar 3 trilyon TL'yi geçti!

Artan hayat pahalılığı ve günden güne düşen alım gücü sebebiyle çıkmaza giren vatandaşın bankalara olan borcu bir senede yüzde 67,6 yükseldi ve 3 trilyon TL'yi geçti. İşte o rakamlar... 

Turizmde alarm zilleri çalıyor: Her beş otelden üçüne bankalar el koyabilir!

Turizm sektöründe alarm zilleri çalıyor. Bankalara olan borç 10 milyar dolara ulaşırken her beş otelden üç tanesine bankaların el koyabileceği belirtildi.

Vatandaşın bankalara olan borcu yüzde 87 artarken, ticari krediler azaldı!

Bireysel borçlar ilk sekiz ayda yüzde 54,3, son bir yılda yüzde 86,7 ile enflasyonun çok üzerinde artış gösterirken, üretime yönelik ticari krediler ise reel bazda geriledi. Bireysel borçlanmadaki hızlı artışı kredi kartı harcamaları tetikledi.

Vatandaşın bankalara olan borcu katlandı! Son bir yılda yüzde 82'lik artış!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verileri kapsamında bankalardan kullanılan tüketici kredilerinin miktarı 1 trilyon 366 milyar liraya yükseldi.

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

Merkez Bankası’ndan hedef tutturamayan bankalara bloke! Ek yüzde 10 kıymet blokesi!

Merkez Bankası, bankaların gerçek kişi döviz hesaplarından TL’ye dönüşüm yükümlülüğünü yüzde 30’a çıkardı. Eşikte başarısız olan bankalara ek yüzde 10 menkul kıymet blokesi uygulanacak.

Vatandaşlar borca battı! Bankalara olan toplam borç 2 trilyon TL'ye yaklaştı!

Kredi kartı ile yapılan ödemelerin 2022’nin aynı dönemine göre, yüzde 114 yükselerek 416,8 milyar lira oldu. Yurttaşların bankalara borcunun ise 1 trilyon 896 milyar liraya yükseldiği öğrenildi.

Alım gücü düşen vatandaşın bankalara olan borcu 2 trilyon liraya ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankacılık sektörünün Şubat 2023 dönemine ait mali göstergelerine göre vatandaşın bankalara olan toplam borcu 1 trilyon 995.8 milyar liraya yükseldi.

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Türkiye’de 11 ilde büyük can kayıpları ve hasara neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra enkazdan çıkarılan altın ve döviz görüntüleri, yastık altındaki altın ve döviz tasarruflarının bankalara kaymasına neden oldu.

Deprem bölgesinde yaşayanlar dikkat! Banka borçları öteleniyor!

Türkiye’deki tüm bankaların çatı kuruluşu olan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Kahramanmaraş’ta meydana gelen 10 ili önemli ölçüde etkileyen depremle ilgili çok önemli bir karar aldı. Buna göre depremden etkilenen bölgelerde yaşayan vatandaşların bankalara olan borçları için kolaylıklar sağlanacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara yeni yaptırım. Yeni yaptırım ne anlama geliyor?

Merkez Bankası TL mevduat oranı düşük olan bankaların zorunlu karşılıklarına uygulayacağı komisyon oranını artırdı. TL mevduat oranı yüzde 60’ın üzerinde olan bankalara ise komisyon uygulanmayacağı duyuruldu.

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022'nin ilk 9 ayında 1,2 milyon kişinin bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye alındığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

bankalara olan borcun ne kadarı konut Haberi

bankalara olan borcun ne kadarı konut

Ekonomide yaşanan durgunluk vatandaşı borçla yaşamaya zorluyor. Kazancı enflasyon karşısında eriyen vatandaş, ihtiyaçlarını borçlanarak karşılamak zorunda kalıyor. Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi verilerine göre, son bir yılda 1.6 milyon kişi daha konut, ihtiyaç, kredi kartı ve taşıt kredisi kullanarak bankalara borçlandı.Toplam 26.4 milyon vatandaşın sadece bankalara olan borcu son bir yılda yüzde 8.1 aratarak 428 milyar TL'ye çıktı. Kişi başına düşen ortalama bireysel kredi borcu ise 16 bin TL'yi aşıyor.


58 MİLYAR BATIK KREDİ VAR

Bankalara olan borcun 160 milyar TL'sini ihtiyaç, 158 milyar TL'si konut, 30.3 milyar TL'si taşıt, 79 milyar TL'si ise kredi kartları oluşturuyor. Sektörün 1.8 milyar TL'lik toplam kredi stoku içerisinde tasfiye olunacak alacaklar ise bir yılda yüzde 32 artarak 58.6 milyar TL'ye ulaştı.


1 YILDA 100 BİN...