08 / 05 / 2024

baretli protesto ne demek

baretli protesto ne demek

İBB, CHP 'li Belediye Meclis üyeleri bugünkü oturumda, yaşanan iş kazalarını protesto etmek ve işçilerin mücadelelerine destek vermek amacıyla bugünkü oturma sarı baret takarak katıldı.

Datça'da sanayi sitesi kiralarına yapılan yüzde 500 zam protesto edildi!

Muğla Datça'da kira bedellerinin yüksek olduğunu öne süren sanayi esnafı belediye tarafından ihaleye çıkartılan iş yerlerine yüzde 500 zam yapılmasına tepki gösterdi. Kiracılar yapılan zammı protesto etmek için belediye önünde toplandı.

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

İzmir'de kentsel dönüşüm için protesto!

Yaklaşık bir yıl önce İzmir'de meydana gelen depremzedeler kentsel dönüşüm için kendilerinden 450 bin TL istediklerini öne sürerek protesto düzenledi. 

Cihangirliler, Roma Bahçesi'ne sosyal tesis kararını protesto etti!

Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, Cihangir Roma Bahçesi alanına sosyal tesis yapılması kararını protesto etti.

Antalya Köprüçay'daki HES projesi protesto edildi!

Antalya Köprüçay'da HES inşaat alanında İstanbul'dan Yaşam ve Dayanışma Yolcuları ve Antalya'dan A Platformu'nun düzenlediği protesto eyleminde, çevrecilerle HES çalışanları arasında gerginlik çıktı. HES çalışanları iş makineleriyle eylemcilerin önüne kesti.

Eskişehir'de inşaat çalışmalarına öğrencilerden protesto!

Eskişehirde bir grup üniversite öğrencisi, Yunus Emre Yerleşkesi'nde yapımına başlanan ve kaçak olduğunu öne sürdükleri inşaat çalışmasını oynadıkları tiyatro oyunuyla protesto etti.

Kocaeli'de bina yıkımı protesto edildi!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, inşaat halindeki bir bina, imar izni bulunmadığı iddiasıyla yıkıldı Buna tepki gösteren yurttaşlar yıkımı protesto etti. Yıkıma tepki gösterenler, İzmit Belediyesi Alikahya Hizmet Binası önüne yürüdü.

Fikirtepe yürüyüşüne iki dernekten veto!

Fikirtepe'de FİDEM tarafından organize edilen 1 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak protesto yürüyüşüne bölgedeki diğer iki dernek karşı çıktı. Peki o dernekler hangileri? Fikirtepe'deki üç kentsel dönüşüm derneğinden ikisi bu yürüyüşe neden katılmıyor?

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya başlatılmış!

1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya açmışlar. 68 kuşağının sevilen simalarından Metin Eşrefoğlu ve Gündüz Taner, Taksim'de yağlı boya ile protesto yazıları yazmışlar.

İBB Meclisi'nde baretli protesto!

İBB, CHP 'li Belediye Meclis üyeleri bugünkü oturumda, yaşanan iş kazalarını protesto etmek ve işçilerin mücadelelerine destek vermek amacıyla bugünkü oturma sarı baret takarak katıldı.

İBB Meclisi’nde inşaat kazaları için baretli protesto!

CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular.

Fethiye'de paraşüt pilotları yolların bozuk olmasını protesto etti!

Paraşüt pilotları, Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezleri arasında yer alan Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'ne ulaşımı sağlayan yolun bozuk olmasını protesto etti...

TOKİ Elmadağ'da dolar üzerinden aidat protesto edildi!

Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde 2 yıl önce tamamlanarak hak sahiplerıne kura ile teslim edilen TOKİ evlerinde oturanlar, aidatların dolar üzerinden toplanmasını protesto etti

baretli protesto ne demek Haberi

baretli protesto ne demek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin (İBB), CHP'li Belediye Meclis üyeleri bugünkü oturumda, yaşanan iş kazalarını protesto etmek ve işçilerin mücadelelerine destek vermek amacıyla bugünkü oturma sarı baret takarak katıldı. İBB Meclis Sarayı'nda gerçekleştirilen olağan toplantıya CHP'li Belediye Meclis üyeleri üzerinde kazada ölen işçileri temsil eden siyah noktaların bulunduğu sarı baretlerle geldiler. CHP'li üyeler toplantıyı bir süre baretlerle izlediler. Gündem dışı söz alan CHP Sancaktepe ve İBB Meclis Üyesi Servet Baylan, Türkiye'nin yda 150 kayıpla iş kazalarında Avrupa'da birinci dünyada ise üçüncü durumda bulunduğunu söyledi. Başkan ve Meclis üyelerinin vicdanlarına seslendiğini belirten Baylan, "Mecidiyeköy'de, Soma'da, Ermenek'te 3, Köprü şantiyesinde, Metro inşaatın da Sancaktepe İSKİ kanal kazısında ve Omer'li su arıtması tesisinde ölen yurttaşlarımızın gözleri de hala ağlıyor" dedi. 


Bizim...