21 / 05 / 2024

bartın batı karadeniz kalkınma ajansı

bartın batı karadeniz kalkınma ajansı

Bartın’da çoğu yıkılmaya yüz tutmuş olan asırlık tarihi binalar Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle yeniden hayat buluyor.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

Batı Karadeniz'deki afet konutları ne zaman tamamlanacak?

Batı Karadeniz'de geçen sene Ağustos ayında meydana gelen sel felaketinde 82 kişi hayatını kaybetti. Afetzedeler için TOKİ tarafından 863 konut sözleşmesi imzalandı. 339 konutun henüz ihalesinin bile yapılmadığı ileri sürüldü. 

Bartın Irmağı, yeni projeyle Türkiye'nin Venedik'i olacak!

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen, çevresi orman örtüsüyle kaplı Bartın Irmağı'nın, hazırlanan projeyle hizmet sunması planlanıyor...

Bartın İnovasyon ve Test Merkezi'nin inşaatı Mayıs'ta bitecek!

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) güdümlü projeleri kapsamında inşa edilen Bartın İnovasyon ve Test Merkezi Bartın’ın sanayisine öncülük edecek. 2015 Eylül'de başlayan çalışmalar Mayıs ayında bitirilerek faaliyetlerine başlayacak.

Batı Karadeniz'e 18 milyar liralık yatırım!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, BAKGEP ile Batı Karadeniz Bölgesine 2019 yılına kadar 18 milyar liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Bartın Çaydüzü Ortaokulu'nda sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 9 Mart’ta ihalesi gerçekleştirilen ve 7 ayda tamamlanma aşamasına getirilen Çaydüzü Ortaokulu’nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Bartın Çaydüzü Ortaokulu'nda sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 9 Mart'ta ihalesi gerçekleştirilen ve 7 ayda tamamlanma aşamasına getirilen Çaydüzü Ortaokulu'nun önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Bartın Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde sona doğru!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 8 Ocak’ta yapım ihalesi gerçekleştirilen 13 Nisan’da da temeli atılan 24 derslikli Bartın Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Yılmaz Tunç Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ni inceledi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatında incelemede bulundu. Tunç, ilde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı son durum!

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 6,5 milyon TL’ye malolan, 3 katlı 4 bin metrekare kapalı alana sahip modern bir sağlık tesisini Bartın’a kazandırdıklarını söyledi.

Bartın Kozcağız Stadı Beton Tribün ihalesi 24 Kasım’da!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Stadı tribün ve soyunma odaları yapım işinin 24 Kasım’da Kozcağız Belediyesi’nde geçekleştirileceğini açıkladı.

Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde sona gelindi!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, 6,5 milyon TL'ye malolan, modern bir sağlık tesisini Bartın'a kazandırdıklarını söyledi.

Bartın Kozcağız Stadı beton tribün ihalesi 24 Kasım'da!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kozcağız Stadı tribün ve soyunma odaları yapım işinin 24 Kasım'da Kozcağız Belediyesi'nde geçekleştirileceğini açıkladı.

bartın batı karadeniz kalkınma ajansı Haberi

bartın batı karadeniz kalkınma ajansı

3 bin yıllık tarihi ile Gaskalar, Hititler, Bitinyalılar, Paflagonyalılar, Romalılar, Rumlar gibi uygarlıklara ev sahipliği yapan Bartın’da kentin eşsiz dokusuna uygun olarak sahipleri tarafından inşa edilen tarihi ahşap evler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2005 yılında TOKİ destekli başlattığı proje ve uygulama yardımlarıyla yeniden inşa edilerek turizme kazandırılıyor. Son 10 yılda 111 tarihi yapıya proje yardımı, 41 yapıya da uygulama yardımı olmak üzere toplamda 2 milyon 170 bin TL’lik desteğin sağlandığı restorasyon çalışmaları sonucu yeniden hayat bulan binalar bir yandan yeni yuvalara ev sahipliği yaparken, diğer yandan da turizm alanında konaklama tesisi ve restoran olarak hizmet veriyor.


“DEDEM KENDİ ELLERİYLE YAPMIŞ”


Kültür Bakanlığı hibesi ve TOKİ kredileriyle yeniden hayat bulan Halatçıyaması’ndaki Sümmeler Konağı ile proje ve uygulama desteği vermeye başlayan Batı Karadeniz...