06 / 05 / 2024

Başbakan Davutoğlu açıklamaları

Başbakan Davutoğlu açıklamaları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Hocalarımı sıralasam, en büyük hocalarımın arasına İstanbul'u yazardım. En çok ders aldığım, sokağında bile yürürken insanlığı öğrendiğim şehir İstanbul " dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni YHT hattı devreye giriyor! 

Geçen yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını açtıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu "Şimdi Kırıkkale'den Çorum'a olan kesimin ihalesini de yapıyoruz." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Sorgun ve Akdağmadeni YHT gar binaları açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT hattına hizmet verecek olan Sorgun ve Akdağmadeni YHT garlarının tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini ve 13 Mart 2024 Çarşamba günü hizmete alınacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu açıkladı: Ordu'da 351 iş yeri, 32 konut ve 35 araç yağıştan etkilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu yaptığı açıklamada "Ordu'da yağmurlar sonucunda, toplam 351 iş yeri sudan etkilendi. 32 konut ve 35 araç etkilendi." diye konuştu.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Kasım'da açılacak! Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Bakan Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul-Halkalı Metro Havalimanı şantiyesinde inceleme yaptı. Bakan Karaismailoğlu, hedeflerinin kasım ayı itibarıyla İstanbul Havalimanı'na bütün vatandaşlarımızın metroyla ulaşmaya başlamasını sağlamak olduğunu duyurdu.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın açıklamaları TBMM'de!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın açıklamaları ve belediyecilik faaliyetleri meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal soru önergesi hazırladı...

Kepez'de 841 milyon liralık projelerin toplu açılış töreni yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Törenin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara hediye dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'ndan AKM açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültürel Kalkınma Programı Toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. AKM'yle ilgili bir soruya Davutoğlu, "AKM’yi değerlendirmek lazım. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım" dedi.

Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda İstanbul Kültür Merkezi de yer aldı!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 8 başlıkta 32 eylem planını içeren Kültürel Kalkınma Eylem Planı'nda, 2016 yılında 18 yeni müzenin açılması ve İstanbul Kültür Merkezi'nin inşaası da yer alıyor.

Düzce'de 591.3 milyonluk 81 tesisin açılışı yapıldı!

Başbakan Davutoğlu, hastane, okul, spor salonu, yol, kentsel dönüşüm, Kur'an kursu gibi 591 milyon 371 milyon değerindeki 81 tesisin Düzce'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Vodafone Arena bugün açılıyor!

350 milyon lira maliyetle yapılan Vodafone Arena bugün 17.00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından açılacak. Yapımı 3 yılda tamamlanan stat konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.

Başbakan Davutoğlu’ndan İstanbul silueti için garanti!

Başbakan Davutoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız olmak üzere bütün bakanlarımıza en açık ve net talimatımız, bundan sonra İstanbul’a hançer gibi saplanan hiçbir eser yapılmayacak” dedi.

Diyarbakır mimarisine uygun şekilde yeniden inşa edilecek!

Başbakan Davutoğlu, ikinci önceliklerinin Sur'u tarihsel dokusuna uygun inşa etmek, hayatı bereketlendirmek olduğunu anlatarak, "Bölgede yapılacak çalışmalar ekonomiyi canlandıracak ve esnafımızın yüzü yeniden gülecek." dedi.

Başbakan Davutoğlu açıklamaları Haberi

Başbakan Davutoğlu açıklamaları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, " Hocalarımı sıralasam, en büyük hocalarımın arasına İstanbul'u yazardım. En çok ders aldığım, sokağında bile yürürken insanlığı öğrendiğim şehir İstanbul " dedi.  Başbakan Davutoğlu, Esenler Belediyesince Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Geleceğin Şehirleri Sempozyumu"nun gala yemeğindeki konuşmasında, bir yerde süreklilik halinde bir kültürü idrak ettiği, oluşturduğu, geliştirdiği ve aktardığı zaman o milleti, o topluluğu tarihin özne yapacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Zamanda özellikle şehirlerin tarihi akışı bakımından 3 evre olduğunu düşünüyorum. Kadim, modernite ve küreselleşme. Şehrin geleceği dediğimizde aslında bu üçü arasındaki sürekliliği nasıl anladığımızı, nasıl yorumlamaya çalıştığımızı ifade etmeye gayret ettiğimizi düşünüyorum. Ama önce bu mekanla ilgili boyutu ve kadimle ilgili yaklaşımı ele almakta fayda var. Hem de tam da İstanbul'da...