27 / 04 / 2024

Başçı İstanbulda konut fiyatlarında ciddi reel artış var

Başçı İstanbulda konut fiyatlarında ciddi reel artış var

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, konut sektöründe satışların güçlü olduğunu vurgalayarak, 'İstanbul'a has, konut fiyatlarında ciddi reel artış var' dedi. İşte açıklama...

GABORAS Çekmeköy konut projesinde ön satışlar başladı!

GABORAS, Çizmeci İnşaat’ın Çekmeköy’de yeni başlayacağı konut projesinde ön satışlar başladı. GABORAS üyelerine özel ekstra indirimler ve avantajlar sunulacağı açıklandı.

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce 15 Kasım tarihinde başvurularını kabul etmeye başladığı KONUT A.Ş Projesi için süresinin 15 Aralık Cuma günü son bulacağını belirtti.

Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artarken bitirilen konut sayısı düştü!

ABD İstatistik Bürosu ile İskân ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı, Ekim 2023’e yönelik konut inşaat istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Söz konusu verilere göre Ekim ayında ABD’de inşası başlayan konut sayısı artış gösterirken, bitirilen konut sayısı ise düşüş gösterdi.

TOKİ Bolu projesi için geri sayım başladı! Konut bekleyenler hemen bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için geri sayım başladı. Kıbrıscık'ta inşa edilecek olan proje 9 Ekim'de ihaleye çıkacak.

Işıklar Holding'in ilk inşaat projeleri Bartın ve Sofya’da başladı! Konut fiyatları 4 milyon TL civarında olacak! 

Işıklar Holding de konut projeleri için düğmeye bastı. Özışık İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ bünyesinde ilk inşaata Bartın ve Sofya’da başlayan Işıklar Holding, projelerin inşaatına başlandığını, 1,5 sene sonra biteceğini belirtti. Projelerde konut fiyatları yaklaşık 4 milyon TL olacak. İşte ayrıntıl

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'deprem bölgesinde inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu' duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılında yaşanan İzmir depreminin ardından başlatılan konut ve köy evi inşaatı çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşa edilen konut ve köy evi sayısının 100 bini bulduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Çankaya'da 9 konut satacak! Başkentte konut arayanlar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Çankaya'da yer alan 9 adet konut için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Binlerce kişi TOGG için CİMER’e başvurdu: Konut gibi taksitli olsun!

Türkiye'nin ilk yerli otomobili Togg seri üretime başladı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) binlerce mesaj attı. Başvurularda, Togg için renk önerenler kadar yerli otomobilin TOKİ’nin konut projesi gibi taksitle satılmasını isteyenler de var.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı konut imarlı 2 arsayı satıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığından 2 adet konut imarlı arsa satış ihalesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki arsaların fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Fahiş kiralar ucuz Anadolu kentlerine göç başlattı! Konut kiraları nasıl düşecek? 

Kamu çalışanları, maaşa denk gelen kiralar ve artan hayat pahalılığı sebebiyle ucuz Anadolu kentlerine tayinlerini istemeye başladı. Peki konut kiraları nasıl düşecek? İşte ayrıntılar ve kiralık konut sektöründeki son durum...

TOKİ'nin Konya Meram'da başlattığı konut projesi meclis gündeminde!

TOKİ tarafından Konya Meram Gödene bölgesinde başlatılan konut projesinin tamamlanmaması meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredi faizleri yükselmeye başladı! Konut fiyatları düşer mi?

Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, “Konut kredi faizleri yükselmeye başladı! Konut fiyatları düşer mi?” konulu yazısını kaleme aldı.

TOKİ Van Tuşba 303 konut ihalesi yarın!

Van İli, Tuşba İlçesi, Bardakçı Mahalesi 303 Adet Konut , 1Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi 28 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Başçı İstanbulda konut fiyatlarında ciddi reel artış var Haberi

Başçı İstanbulda konut fiyatlarında ciddi reel artış var

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, yılın ikinci Enflasyon Raporunu açıklamasının ardından ekonomistler ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Konut fiyatlarındaki artışın finansal risk haline gelip gelmediğine yönelik soru üzerine Başçı, "Konutta satışlar iyi, taşıtta da üretim ve satış fena değil. Konut çok güçlü.  Ankara'da ve İzmir'de reel artış yok. İstanbul'a has, konut fiyatlarında ciddi reel artış var. Bunu kamuoyu takip ediyor. Genel anlamda makro risk oluşturacağını zannetmiyorum. Konut kredilerinin gayrisafi hasılaya oranı hala düşük. Finansal sektör açısından ciddi problem görünmüyor ama artış dikkat çekici" değerlendirmesinde...