06 / 05 / 2024

basın seyahat kartlarına kota uygulaması

basın seyahat kartlarına kota uygulaması

İETT, 13 Aralık 2013 tarihi itibari ile basın mensuplarının sahip olduğu basın seyahat kartlarına ilginç bir kota uygulaması getirdi. Gazeteciler, artık günde en fazla 10, aylık olarak ise en fazla 220 defa seyahat kartlarını kullanabilecek...

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Mimarideki ilk basın binasıydı! Geçtiğimiz günlerde yıkılan Topkapıda'ki Tercüman binasının hikayesi!

Gazeteci Belma Aksun, 1972 yılında inşaatına başlanan Topkapı’daki Tercüman binasının aynı zamanda Türk mimarisindeki ilk basın binası olduğunu söyleyerek yıkılan binanın hikayesini anlattı.

Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu! Bakan Şimşek sinyali vermişti: Hangi adımlar atılacak? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları için yeni bir düzenleme yapılacağının sinyalini vermişti. Kredi kartlarına gelecek 4 kısıtlama belli oldu. İşte detaylar...

Vatandaş borç batağına sürüklendi: 1 yılda kredi kartlarına borcu yüzde 182'yi aştı!

Vatandaşın son bir yılda kredi kartlarına olan borçlardaki artış yüzde 182’yi aşarak 2 trilyon 208 milyar 668 milyon liraya ulaştı.

Karmar Sakura projesiyle Basın Ekspres'e 241 konut ve 57 ticari ünite geliyor!

Başakşehir’in aileleri hedef alan konsepti, Karmar tarafından, İstanbul'un yıldız bölgelerinden Basın Ekspres Yolu’na taşınıyor. Karmar Sakura adıyla yükselecek olan projede 241 konut ve 57 ticari ünite yer alıyor. 

Basın Ekspres Yolu'na 'metro' dopingi!

Basın Ekspres Yolu'nda 31 otel bulunuyor. Planlama ve yapım aşamasındaki dört otel de tamamlandığında bu sayı 35'e ulaşacak. Metro hattının da açılmasıyla bölge, kaybettiği cazibesini geri kazanacak...

Kanal İstanbul'a Çin basınından yoğun ilgi!

İletişim Başkanı Altun’un Kanal İstanbul'un tanıtımına yönelik paylaştığı Çince kısa film, Çin basınında geniş yer buldu...

Hasankeyf'te konut mağdurlarından basın açıklaması!

Yıkımına devam edilen Hasankeyf'te bekar oldukları nedeniyle yeni yerleşkede ev verilmeyen bekar vatandaşlar bir araya gelip basın açıklaması yaptı.

Kayseri'ye Basın Müzesi inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentte Basın Müzesi kurulması için düğmeye bastı.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

MESA 50. Yıl Basın Toplantısı ertelendi!

MESA’nın 50 yıllık serüveninin değerlendirileceği ve projelerin 50. yıla özel kampanyalarına da yer verileceği 50. Yıl Basın Toplantısı ertelendi. 

MESA 50. Yıl Basın Toplantısı 18 Nisan'da!

MESA’nın 50 yıllık serüveninin değerlendirileceği ve projelerin 50. yıla özel kampanyalarına da yer verileceği 50. Yıl Basın Toplantısı 18 Nisan'da gerçekleştirilecek...

Baharyaka Eyüpsultan basın lansmanı 9 Nisan'da!

İstanbul Avrupa yakası Eyüpsultan'da Oferka İnşaat Yatırım Ve A.Ş., EK ve BRK iş ortaklığında hayata geçirilen Baharyaka Eyüpsultan projesi basına lanse ediliyor. Baharyaka Eyüpsultan basın lansmanı 9 Nisan'da gerçekleştirilecek. 

basın seyahat kartlarına kota uygulaması Haberi

basın seyahat kartlarına kota uygulaması

İETT, 13 Aralık 2013 tarihi itibari ile basın mensuplarının sahip olduğu basın seyahat kartlarına ilginç bir kota uygulaması getirdi. Daha önceden ‘sarı basın kartı’ sahiplerine ücretsiz olan seyahat hakkı, artık aylık 220, günlük ise 10 kullanım kotası ile sınırlandı. Basın mensuplarının hem işyerine gidip gelmesi, hem de sürekli habere gittiği dikkate alındığında, aylık 220 kullanım kotasının gazetecileri mağdur edeceği ifade ediliyor.

Basın mensuplarının itibarı zedeleniyor

İETT’nin, geçtiğimiz günlerde sarı basın kartına sahip gazetecilerin seyahat kartları konusundaki düzenlemeleri gazetecilerin itibarlarını da zedeliyor. Gazeteciler, daha önce sahip oldukları sarı basın kartları ile seyahatlerini rahat rahat gerçekleştirebilirken İETT’nin sonradan yaptığı bir düzenleme ile basın mensuplarına basın kartları yanında bir de basın seyahat kartları olması şartı getirildi. İETT, bunun üzerinden fazla bir zaman geçmeden de...