25 / 05 / 2024

Basitliğin Karmaşıklığı Mimar Han Tümertekin

Basitliğin Karmaşıklığı Mimar Han Tümertekin

İstinye Üniversitesi (İSÜ), birçok uluslararası proje ve ödülün sahibi, dünyaca ünlü mimar Han Tümertekin’i, Topkapı kampusunda öğrencileriyle bir araya getirdi. 

1940 yılında dar gelirli aileler için dayanıklı ucuz evler inşa edilmiş!

1940 yılında tahta, dayanıksız ve saz gibi yerlerde yaşayan aileler için ucuz ve dayanıklı evlerin yapılmasına karar verilmiş. 

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Teknoloji devinin başı belada! Bu sefer çok yüklü gelebilir

Teknolojinin dev ismi Apple bu sefer AB (Avrupa Birliği) ile karşı karşıya! Daha önce de bir çok dava ile uğraşan firma bu sefer antitröst yasasını ihlal ettiği için yüklü ceazya çarptırıla bilir.

Koçak 14 ayar altın yüzük ve kolyelerde yüzde 30 indirim! İşte 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Zarifliğin ve şıklığın adresi Koçak Pırlanta’da 14 ayar altın yüzük ve kolyelerde yüzde 30 indirim fırsatı başladı. İşte Koçak Pırlanta 29 Eylül 2022 fiyat listesi…

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İhtarname başınıza dert olabilir İşte cezası

Ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için sıklıkla kullandığı yöntemlere bir tane daha eklendi: Noterden ihtarname... Diğer yandan oğlum kızım gelecek gibi bahaneler ile kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanma zorunluluğu bulunuyor. Aksi taktirde cezası var...

Akfen GYO, Bursa'daki konsept projesi için Penguen Gıda ile sözleşme imzaladı!

Akfen GYO, Penguen Gıda Sanayi A.Ş.'nin  Bursa Görükle'de hayata geçireceği proje için "Karma Kullanım Projesi Mimari Ön Konsept Tasarım Hizmetleri Sözleşmesi"ni imzaladı.

Hilti geleceğin dayanıklı binalarını bugünden inşa ediyor!

İnovasyonu ve ileri teknolojisi ile inşaat sektörüne yüksek katma değerli ürünler sunan Hilti, yapıların performansını artırmak ve iyileştirmek için çalışıyor.

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Nezih Eldem Mimarlığına Bir Bakış söyleşisi 23 Mart'ta!

Mimarlığın Uç Beyi Nezih Eldem program dizisi, Eldem’in (1921-2005) mimar, eğitimci ve ressam olarak üretimlerine odaklanan sunum ve söyleşilerle sürüyor.

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

Maradona'nın serveti açıklandı! İşler karıştı!

Maradona geçtiğimiz hafta 60 yaşında hayata veda ettiğinde arkasında hayatının karmaşıklığını ve dönem dönem yaşadığı sıkıntıları da yansıtan bir miras bıraktı. İşte Maradona'nın serveti...

Karşıyaka Stadı inşaatında ortaklık! 

İzmir'in köklü kulüplerinden Karşıyaka'nın taraftarı yıllardır statlarının inşa edileceği günü bekliyor. Peki Karşıyaka stat inşaatında son durum ne? İşte son gelişmeler...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Basitliğin Karmaşıklığı Mimar Han Tümertekin Haberi

Basitliğin Karmaşıklığı Mimar Han Tümertekin

Tümertekin, ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı söyleşisinde, en basit örnekten, kullanılan devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiği noktanın “hakikat” olduğunu vurgulayarak; basit olanı uygulayarak, doğruya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.  

Asıl zor olan, basiti uygulayarak doğaya ulaşmaktır


İSÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen, ‘’Basitliğin Karmaşıklığı’’ adlı söyleşisine, işlevsel tasarım kavramını genel hatlarıyla anlatarak başlayan Tümertekin, en basit örnekten, kullanılan devasa binalara kadar, bir tasarımda en çok etkilendiği noktanın “hakikat” olduğunu vurgulayarak; basit olanı uygulayarak doğruya ulaşmanın zorluğuna dikkat çekti.  

Yaratıcılığın temeli, doğru diyalogdur

Tümertekin; “Mimari proje tasarımında; doğru soru sorulmadan, doğru cevap verilemez. İşverenin mimardan istediği ve bu bağlamda sürecin nasıl işleyeceği doğru kavranmalı.” dedi.

Birbirinden başarılı ve ünlü yerli, yabancı mimarları konuk edeceğiz

İSÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr....