29 / 04 / 2024

başkente yabancı ilgisi artıyor

başkente yabancı ilgisi artıyor

ESKİDJİ Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul'un konut yatırım hacmi ve birim fiyatlarda ulaştığı doygunluk nedeniyle yabancı yatırımcıların yöneleceği kentlerin başında Ankara'nın geldiğine işaret etti.

Kiraladığı evi tekrar kiralayana 94 bin 622 lira ceza! Kiralık konutlarda büyük problem!

İstanbul Arnavutköy'de, kiraladığı evi başka yabancı uyruklu şahıslara para karşılığında kiraladığı tespit edilen Çinliye 94 bin 622 lira ceza kesildi.

AK Parti Ankara adayı Turgut Altınok'tan başkente yeni metro müjdesi!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, sanayi ve ticarette hak ettiği yerde olmayan başkent Ankara için dev projesini duyurdu. İşte havalimanı için yeni bir metro müjdesi veren Turgut Altınok'un o açıklamaları...

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Esen Life University projesi resmen başlıyor! Başkente 310 konutluk yeni proje geliyor!

Ankara'da hayata geçirilecek olan Esen Life University projesi resmen başlıyor. Esen Life University projesinde 310 konut yer alıyor.

TOKİ'den başkente yeni millet bahçesi geliyor! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara'daki yeni millet bahçesi projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen proje yarın ihaleye çıkacak.

Senkron Beytepe projesi resmen başlıyor! Başkente 428 yeni konut geliyor!

Senkron Beytepe projesi için start verildi. Başkent Ankara'da hayata geçirilecek olan Senkron Beytepe projesinde 428 konut yer alacak.

Evans Çayyolu'yla başkente 324 yeni konut geliyor! 288 milyon TL'lik proje!  

Neva Prestij Yapı İnşaat Taah. Oto. Tic. Ltd. Şti. Ve Evans İnşaat Taah. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı, Ankara Çankaya'da 324 konutluk yeni proje inşa edecek. Evans Çayyolu projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nden başkente 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi başkent Ankara'da 443 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Next Capital için geri sayım başladı! Başkente 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje geliyor!

Zeray İnşaat başkent Ankara'daki Next Capital projesi için düğmeye bastı. 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak Ankara Next Capital projesinde 491 konut ve 91 ticari ünite bulunuyor.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Nev201 lansmana özel yüzde 20 indirimle satışta! Başkente 239 adet yeni ofis! 

Kalyon İnşaat ve ASF ortak projesi olan Nev201 projesinin basın toplantısı gerçekleştirildi. Nev201 projesinde lansmana özel yüzde 20 indirimle satışlar başladı. İşte Nev201 projesi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

başkente yabancı ilgisi artıyor Haberi

başkente yabancı ilgisi artıyor



ESKİDJİ Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul'un konut yatırım hacmi ve birim fiyatlarda ulaştığı doygunluk nedeniyle yabancı yatırımcıların yöneleceği kentlerin başında Ankara'nın geldiğine işaret ederek, Başkent'e yabancı ilgisinin artarak süreceğini bildirdi. 


Konut piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren Koksal Ünal, Ankara'nın ilk beş ayda yabancılara konut satışlarının en fazla artış gösterdiği illerin başında geldiğine dikkat çekti. 


Geçen yılın ocak-mayıs döneminde yabancılara 133 adet konut satılırken, bu yıl aynı dönemde sayının yüzde 52 artışla 202'ye ulaştığına işaret eden Ünal, yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul'daki artışın yüzde 2.9, ülke genelindeki artışın ise yüzde 19 olduğunu belirtti. Ünal, yabancıların hâlâ açık farkla en fazla alımı, dünyada tanınırlığı fazla olan İstanbul ve Antalya'da gerçekleştirdiklerini. Ankara'daki satış sayısının mütevazı kaldığını ancak, hem bu illerdeki doygunluk hem de Başkent'teki...