14 / 05 / 2024

Basmane Çukurunun yerine ne yapılacak

Basmane Çukurunun yerine ne yapılacak

zmir'de yapımı 16 yıldır bir türlü gerçekleştirilemeyen ve kent merkezine saplanmış bir hançer gibi duran Basmane'de Ege Dünya Ticaret Merkezi inşaatı için açılan çukura talipli çıkmadı.

Basmane Çukuru elde kaldı!

TMSF'nin 117 milyon dolar değer biçtiği alanın ihalesi dün yapıldı. Ancak projeye kimse teklif vermeyince, ihale iptal edildi. TMSF geçen akşam itibariyle hiçbir teklif gelmediğini açıkladı.

Basmane çukurunu ünlü mimarlar kurtaracak!

İzmir Basmane'de 'utanç çukuru' olarak anılan alanda hayata geçirilecek dev tesis için proje geliştirecek mimarlık ofisleri belirlendi. Basmane çukurunun bulunduğu alanda sinemalar, alışveriş alanları, çok amaçlı salonlar rezidans ve ofis binaları yer ala

TOKİ, dikey mimari yerine yatay mimaride konut üretecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN, TOKİ’nin dikey mimari yerine, yatay mimaride ve mahalle konseptinde konutlar inşa edeceğini açıkladı. Turan, “Bütün yapılanmamızı bu yaklaşım üzerine inşa edeceğiz. Bir yıl sonra yeni projelerimizi herkes görecek” dedi.

Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işi ihalesi 28 Kasım'da!

İspark; Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işini 28 Kasım 2014 saat 10:00'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu Tarabya Tekne Park yerine dalgakıran yapım işi 180 günde tamamlanacak.

Sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih!

Tüketici Kanunu gereğince, bir malın ya da hizmetin sözleşmede belirtilen sürede teslim edilmemesi/yapılmaması gibi durumlar "ayıplı mal/ayıplı hizmet" olarak değerlendiriliyor. Peki, sözleşmenin yerine getirilmemesi nedeniyle fesih mümkün mü? Sözleşme na

İzmir'de 8 katlı YKB yerine 5 yıldızlı otel!

İzmir Gümrük'teki sekiz katlı eski Yapı Kredi Bankası binasının yıkımına başlandı. Yıkımın 2 haftada bitirilmesi planlanıyor. Mustafa Cümbüşlüoğlu’nun aldığı binanın yerine 5 yıldızlı otel yapılacak.

Basmane Günleri 18 Ekim'de başlıyor!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Basmane ve Çevresi Tarih, Kültür, Sanat ve Arkeoloji Günleri 18 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Mezarlıkbaşı'ndaki Agora Kazı Evi önünden başlayacak kortejle yürüyüşüyle start alacak

Karşıyaka Şehir Kulübü yeni yerine taşındı!

Karşıyaka Şehir Kulübü yeni yerine taşındı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyakamız için düşünce ve proje üretecek olan Şehir Kulübü üyelerinin tecrübelerinden faydalanacağız" dedi...

Derince 60 Evler'deki balon sahanın yerine yüzme havuzu geliyor!

Derince Belediye Ekim ayı meclis toplantısı yenilenen meclis salonunda yapıldı. Mecliste konuşan başkan Ali Haydar Bulut, 60 Evler'deki balon sahanın yerine yüzme havuzu yapacaklarını duyurdu..

Tire'deki perakendeci halinin yerine iş merkezi yapılıyor!

Tire'de üç yıl önce yıkılan perakendeci halinin yerine beş katlı yeni iş merkezi yapılıyor. Yapımına halk refarandumuyla karar verilen iş merkezinin temel atma törenine Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi de katıldı...

Basmane Çukuru'na talip çıkmadı!

zmir'de yapımı 16 yıldır bir türlü gerçekleştirilemeyen ve kent merkezine saplanmış bir hançer gibi duran Basmane'de Ege Dünya Ticaret Merkezi inşaatı için açılan çukura talipli çıkmadı.

TMSF'nin Basmane Çukuru'na alıcı çıkmadı!

TMSF tarafından 117 milyon dolara bugün ihaleye çıkarılan Basmane Çukuru'na alıcı çıkmadı. Güçbirliği ve EGS'den fona devredilen Basmane Çukuru için teklif gelmeyince satış gerçekleşmedi. İkinci kez satış olup olmayacağı Resmi Gazete'de ilan edilecek.

Depozito kira yerine geçer mi?

Kira hukukuna göre, taşınmaz mal sahibi kiraya verdiği gayrimenkulü için kiracısından güvence bedeli adı altında depozito talep edebiliyor. Peki söz konusu depozito kira yerine geçer mi?

Aziz Kocaoğlu: Alsancak Stadyumu'nun yerine ne yapacaksınız?

İzmir Büyüksehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu depreme dayanıksız olduğu için kapatılan Alsancak Stadı'yla ilgili "Boşaltma kararı verdiğiniz Alsancak Stadı'nın yerine ne yapacaksınız? Açıklayın, öğrenelim" diye konuştu.

Basmane Çukurunun yerine ne yapılacak Haberi

Basmane Çukurunun yerine ne yapılacak


İzmir'de yapımı 16 yıldır bir türlü gerçekleştirilemeyen ve kent merkezine saplanmış bir hançer gibi duran Basmane'de Ege Dünya Ticaret Merkezi inşaatı için açılan çukura talipli çıkmadı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 117 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'ne teklif gelmeyince İstanbul'da açık artırma usulüyle yapılacak ihale gerçekleştirilemedi. 


Sorunlar çözülmüştü

TMSF yetkilileri, burası için önümüzdeki günlerde yeniden ihaleye çıkılacağını dile getirdi. TMSF ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokole göre Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni satın alacak yatırımcı, projede İzmir Büyükşehir Belediyesi için yaklaşık 32 bin metrekarelik hizmet binası da inşa edecekti.

İzmir'de imar planları Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur'un açtığı davalarla sürekli iptal edilen Ege Dünya Ticaret Merkezi, 16 yıldır hayata geçirilemedi. En son...