28 / 04 / 2024

Basmane Çukuru elde kaldı!

Basmane Çukuru elde kaldı!

TMSF'nin 117 milyon dolar değer biçtiği alanın ihalesi dün yapıldı. Ancak projeye kimse teklif vermeyince, ihale iptal edildi. TMSF geçen akşam itibariyle hiçbir teklif gelmediğini açıkladı.




İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi alanı, TMSF tarafından sürpriz bir kararla satışa çıkarılmıştı.


TMSF'nin 117 milyon dolar değer biçtiği alanın ihalesi dün yapıldı. Ancak projeye kimse teklif vermeyince, ihale iptal edildi. TMSF geçen akşam itibariyle hiçbir teklif gelmediğini açıkladı. Kapalı zarf usulü ve açık artırma ile yapılacak ihale için son teklif verme tarihi ise 8 Eylül saat 17.00 olarak belirlendi. Satış ilanında en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alınabileceği hükmü yer aldı. İhale bugün saat 11.00'de Fon'un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonu'nda yapılması kararı alındı. Ancak geçen akşama kadar hiçbir teklif gelmeyince ihale iptal edildi.


Hizmet binası yapılacaktı


TMSF ile Büyükşehir arasında yapılan protokole göre Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni satın alan yatırımcı,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 32 bin metrekarelik hizmet binasını da yapacaktı. İhalenin iptali ile bu hayaller suya düştü. Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu ise satış sürecinde kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. Basmene Çukuru'nun bundan sonra ne olacağı ise merak konusu.




Yenigün


Geri Dön