29 / 04 / 2024

Bastille Opera binası bahçe

Bastille Opera binası bahçe

Dünya kentlerinde boş bina ve depolar da dikey çiftlikler olarak değerlendirilmeye başlandı. Paris'in ünlü Bastille Opera binasında 2 bin 500 metrekarelik çatısında dev bir bahçe kuruldu.

Yeni AKM'nin inşasında sona geliniyor!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni AKM inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Taksim Meydanı'nda biliyorsunuz muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz" dedi.

İzmir'de yapılması planlanan opera binası projesi mecliste!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan opera binası projesi ile ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Osmanağaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karşıyaka Opera Binası'nın yapımı durdu mu?

İzmir’de 102 milyon lira fazla bedelle ihale edilen opera binasındaki çalışmalar durma aşamasına geldi. İstanbul’daki AKM inşaatının 479 günde kaba inşaatı tamamlanırken, İzmir’de ise 804 günde daha temelden çıkılamadığı ortaya çıktı.

İzmir Opera Binası'ndaki konsorsiyum çöktü!

İzmir Büyükşehir’in Mavişehir’de Türkiye’nin en nitelikli konser salonunu yapma planı hayal kırıklığına uğradı. Dünyaca ünlü Avusturyalı ortak Wagner-Biro konsorsiyumdan çekildi.

Taksim opera binası yükselmeye başladı!

İstanbul Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine inşaa edilecek olan opera binasında çalışmalar devam ediyor...

Atatürk Kültür Merkezi 2021'de tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı, "2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM'yi 2020'de bitireceğiz, belki 2021'e sarkabilir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Kültür Merkezi'ni Türkiye'nin en büyük opera binası olarak inşa ediyoruz. Hakikaten modern, dünyadaki opera binalarıyla yarışacak bir proje olarak görüyoruz. Çok uzun da sürmeyecek, herhalde 2020 gibi orayı bitireceğiz, belki 2021'e sarkabilir" dedi...

Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak!

Taksim'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 'nin yerine yapılacak olan yeni opera binasının temel atma töreni öncesi son hazırlıklar tamamlandı. Yeni AKM'nin temeli bugün atılacak...

İzmir opera binası yakında açılacak!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Karahan, İzmir'deki Bornova Kültür Merkezinin inşaatının bittiğini, gelecek ay itibariyle İzmir Devlet Opera ve Balesi temsillerinin yeni merkezde yapılacağı müjdesini verdi...

Yeni AKM'nin temeli Pazar günü atılacak!

İstanbul'un Taksim ilçesinde Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yerine yapılacak olan yeni opera binası için son hazırlıklar tamamlandı. Projede temel atma töreni Pazar günü gerçekleşecek.

İzmir Opera Binası'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek İzmir Opera Binası'nın temeli düzenlenen törenle atıldı. “Türkiye'nin opera sanatına özel" ilk yapısının törenine birçok vatandaş katıldı.

İzmir Opera Binası 429 milyon liraya yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'daki arazide 429 milyon liraya opera binası yapacak. 73 bin 800 metrekarelik tesis, Türkiye'de 'opera sanatına özel olarak inşa edilen ilk tesis' olacak. 

Paris çatılarında tarım!

Dünya kentlerinde boş bina ve depolar da dikey çiftlikler olarak değerlendirilmeye başlandı. Paris'in ünlü Bastille Opera binasında 2 bin 500 metrekarelik çatısında dev bir bahçe kuruldu.

Bastille Opera binası bahçe Haberi

Bastille Opera binası bahçe

Dünya nüfusunun hızla artması beslenme sorununu doğuruyor. Nüfusun yüzde 2'sini oluşturan şehirler, olağan kaynakların yüzde 75'ini tüketiyor. 

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, dünyanın tüm büyük şehirlerinde kentleşme ve yeşil alan sorununu çözmek için şehir tarımına geçiliyor. Amerika, Kanada gibi Avrupa ülkeleri boş binalarda dikey çiftlikler oluşturmaya başladı. 

Paris'te bu trende ayak uydurdu. Paris'in ünlü Bastille Opera binasının 2 bin 500 metrekarelik çatısında dev bir bahçe kuruldu. Bahçenin açılışı Belediye Başkanı Anne Hidalgo tarafından yapıldı. Oldukça önemli bir kentsel dönüşüme imza attıklarını söyleyen Hidalgo, bundan birkaç yıl önce "Paris çatılarında tarım yapacağız" dediklerinde herkesin kendileriyle alay ettiğini, ancak sonunda plandıkları projeyi hayata geçirdiklerini anlattı.

Hidalgo, "Şehir tarımı yapacağımızı söylediğimizde, bizimle dalga geçtiler. 'Yine mi Paris'in boboları, küçük bir bahçede bahçecilik...