02 / 05 / 2024

Batı Karadeniz yeşil yol projesi

Batı Karadeniz yeşil yol projesi

TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, 'Yeşil Yol' projesinin Karadeniz'in turizm potansiyelini önemli ölçüde arttıracağını belirtti.

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 

Ordu Yeşil Yol projesi 2018'de tamamlanacak!

Yeşil Yol Projesi kapsamında düzenlenen istişare toplantısının 5.si Ordu’da gerçekleştirildi. Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak proje toplantısına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Bülent Civelek ile 8 ilden yetkililer katıldı.

Ordu Yeşil Yol Projesi'nde son durum!

Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanında bulunan Kabadüz Çambaşı Yaylası ile Mesudiye Topçam Mahallesi arasındaki yaklaşık 20 km’lik yolun üstyapı ihalesini gerçekleştirdi.

Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu hazırlandı!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi ile ilgili 2016 yılı "Yeşil Yol İzleme Sonuçları Raporu" hazırlandı.

Yeşil Yol projesine tepki verildi!

Fırtına İnisiyatifi, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol Projesi" kapsamında, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi.

Yeşil Karadeniz Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeşil Karadeniz Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Kurtuluş Bahar tarafından 30 bin TL sermaye bedeli ile Sancaktepe’de kuruldu.

Trabzon Yeşil Yol projesi için 175 milyon TL ödenek tahsis edildi!

Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, bugüne kadar Yeşil Yol Projesi kapsamında bölgeye 2013-2016 yılları dâhil olmak üzere 175 Milyon TL ödenek tahsis edildiğini açıkladı

Yeşil Yol Projesi güzergahındaki turizm yapılarına 8 milyon TL destek!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanlığı yapımı devam eden Yeşil Yol Projesi güzergahı üzerindeki turizm yatırımlarına bu yıl toplam 8 milyon TL destek sağlayacağı belirtildi.

Danıştay’dan Yeşil Yol’a ve HES’lere ’Dur’!

Danıştay, Tema Vakfı tarafından ’Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin ’Çevre Düzeni Planı’ için açılan davada verdiği ’yürütmeyi durdurma’ kararının kapsamını yayınladı.

Yeşil Yol projesi askıya mı alındı?

Doğu Karadeniz'de altı ili kapsayan çevre düzeni planı, idari davalara bakan en üst yargı heyeti olan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından durduruldu. Planda ön görülen 'Yeşil Yol' dahil pek çok projenin askıya alınması gündeme geldi.

Yeşil Yol projesi doğa alanlarını ranta açacak anahtar!

Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesine karşı Rize'nin Çamlıhemşin Ilçesi'nde mücadele yürüten Fırtına inisiyatifi, projenin doğa alanlarını ranta açacak anahtar olduğunu belirtti.

Batı Karadeniz yeşil yol projesi Haberi

Batı Karadeniz yeşil yol projesi

Turizm Haftası nedeniyle bir açıklama yapan, TÜRSAB Batı Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Temel Uzlu, "Türkiye turizmi çok iyiye gidiyor. Bunu en son Ocak ayında İstanbul'da düzenlenen EMİTT fuarında gördük. Ülkemizin bütün zenginliği oradaydı. Türkiye, içinde bulunduğu coğrafya ve transit hava trafiğindeki konumuyla dünya turizmde önemi her gün artan bir ülke. Biz, turizmcilere düşen görev de turizmdeki çeşitliliği artırmaktır" derken, Karadeniz Turizmi'nin kilit noktalardan birinin de Yeşil Yol' projesi olduğuna dikkat...