29 / 04 / 2024

Batı Mahallesi karar

Batı Mahallesi karar

Pendik'in Batı Mahallesi, Bakanlar Kurulu tarafından yeniden “riskli alan” ilan edildi. Vatandaşlar kararın dönülmesi için mahkemelere koşuyor.

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için temlik kararı verildi!

1940 yılında Mecidiyeköy'ün Mantar Mahallesi'ndeki evler için Hükümet, temlik kararı verdi. Karara göre, Mantar Mahallesi'ndeki halk, yasal olmadan yaptıkları evleri para karşılığında satın alabileceklermiş...

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin kamulaştırma kararı TBMM'de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

Ürdün'den İsrail'in Batı Şeria'da yeni konut inşa etme kararına tepki!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşimciler için yeni konut hayata geçirme kararına tepki verdi.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

TOKİ Tokat'ta 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Tokat Erbaa'da 2 yeni okul inşa edecek! İhalesi yarın!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Tokat Erbaa'ya 2 yeni okul!

Tokat İli Erbaa İlçesi Batı Mahallesi (Fatih Sultan Mehmet İlkokulu) 16 Derslikli Anaokulu Yapısı ve Üzümlü Mahallesi (Üzümlü İlkokulu) 8 Derslikli Anaokulu Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 14 Nisan 2021 tarihinde yapılacak.

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair karar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ulusal Yahudi Fonu'nun Batı Şeria'daki Filistin topraklarını alma kararına tepki!

Ulusal Yahudi Fonu'nun işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını satın alma kararı, İsrail içindeki ve dışındaki Yahudi çevrelerindeki destekçiler ve muhalifler arasında çeşitli tepkilere neden oldu. 

HitYaşam fiyat listesi!

Ankara’nın hızla gelişen bölgesi Yeni Batı Mahallesi’nde inşa edilen HitYaşam projesinda satışlar başladı. İşte HitYaşam fiyat listesi...

HitYaşam satılık daire!

Hit Yapı imzasıyla Ankara'nın Yeni Batı Mahallesi’nde yükselen HitYaşam projesi satışa çıktı. Peki HitYaşam satılık daire fiyatları ne kadar? İşte projeyle ilgili tüm merak edilenler...

HitYaşam Ankara satışta! Yeni proje!

Hit Yapı imzasıyla Ankara'nın Yeni Batı Mahallesi’nde inşa edilen HitYaşam projesi satışa çıktı. Lansmana özel fırsatların devam ettiği projede fiyatlar 475 bin TL'den başlıyor.

Batı Mahallesi karar Haberi

Batı Mahallesi karar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı Riskli Alan kararı Danıştay’dan dönünce, Pendik Batı Mahallesi bu sefer Bakanlar Kurulu tarafından “riskli alan” ilan edildi. Mahalle halkı mahkemeye koşuyor.


Pendik’in Adaları da gören Marmara manzarasıyla seçkin bölgelerinden biri olan Batı Mahallesi’nin tekrar riskli alan ilan edilmesi, mahallede mülk sahibi olanlar ile uzun yıllardır burada yaşayanların tepkisini çekti. Pendik Belediyesi’nin askıya çıkardığı imar planlarının değişmediğini ve hak sahiplerine yeni haklar getirmediğini gören Batı Mahallesi sakinleri, Riskli Alan kararına karşı yargı yoluna başvuruyor. Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay’a dava açmak üzere bugüne kadar Batı Mahallesi’ndeki dayanışma platformuna binlerce kişi başvurdu.


Batı Mahallesi Dayanışma Derneği, Ada Tesisleri’nde yeni askıya çıkan imar planları hakkında bugün saat 15.00’te bir toplantı düzenleyecek. Toplantıda, imar planları hakkında bilgi verilecek. Ayrıca...