02 / 05 / 2024

batman çayı 2. hes ne zaman yapılacak

batman çayı 2. hes ne zaman yapılacak

Batman’da yapılan ÇED Toplantısı'nda çevreciler, Batman Çayı üzerinde Malabadi Köprüsü ile Havaalanına kadar olan bölümünde yapımı planlanan 'İvme Bendi ve HES Projesi'ne karşı çıktıklarını dile getirdi...

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Batman Belediyesi, 2 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini duyurdu. Bu kapsamda ilde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılacak. İşte belediye tarafından konuya ilişkin aktarılan detaylar...

Eylül ayında en fazla ihracat yapan ilk 5 il belli oldu!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye'nin geçen ay 22,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade etti. Gültepe, "Sektörler özelinde baktığımız zaman bu ay 2 milyar 846 milyon dolarla kimya sektörünü ilk sırada görüyoruz” diye konuştu.

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

Aile Bakanlığı yeni ödemesini tek tek duyurdu! Emekli olmadan aylık 2.604 TL alabileceksiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla her ay 2 bin 604 lira aylık alabilirsiniz. Bakanlığın yaşlı bireylere duyurduğu maaştan faydalanmak için belli kriterlerin yerine getirilmesi yeterli.

Dedelere nenelere müjde! Her ay 2500 TL alabilirsiniz! 

Devlet destekleri şimdi de; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan açıklama içeriğince anneannelere ve babaannelere yönelik oldu Torunlarına bakmaları karşılığında her ay 2.500 TL ödeme yapılacak.

Emekliler akın akın SGK’ya koşuyor! Her ay 2 maaş alabilirsiniz! İşte detaylar!

Emekliler işlerini güçlerini bırakıp SGK’nın yolunu tutuyor. Her ay 2 maaş alabilirsiniz. Hemen bakın! İşte detaylar!

TOKİ kura takvimi 20-28 Ocak 2023 peş peşe güncellendi! 2+1 3+1 il il TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak?

TOKİ Ocak ayı 2+1 3+1 il il kura takvimini güncelledi. Peki, bu hafta hangi illerde kura çekilişi yapılacak? İşte detaylar...

Konut satışlarında Rus rekoru!

Konut satışında yıllık gerileme 5 aydır devam ederken, yabancıya satışta da zirve görüldü. Ocak-kasım döneminde yabancılar Türkiye’den 61 bini aşkın konut satın alırken, Ruslar, geçen ay 2 bin 575 konut alarak aylık bazda da rekora imza attı.

PTT'ye giden başvurusu onaylanan herkese 2.500 TL'lik destek! e-Devlet'ten başvuranlara yardım verilecek! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine devam ederken doğalgaz destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediyor. Peki doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yapılacak? 2022 Aralık ayı 2.500 TL'lik destek kimlere verilecek?

Düşük ÖTV'de 2 model kaldı! Peki ÖTV indirimi gelir mi?

Otomotiv sektöründe şu günlerde hareketlilik yaşanıyor. Geçen ay 2. el otomobil satışlarına getirilen '6 ay, 6 bin km' kısıtlaması, otomobilde ikinci elde fiyatların düşeceği ve sıfır araca erişimin kolaylaşacağı beklentisi yaratmıştı.

Yoksul ailelere her ay 2 bin lira verilecek! Sakın kaçırmayın! Hemen bu detaya bakın!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı açıklamada şehirde tespit ettikleri 4 bin yoksul aile için “Aile Sigortası” yapılacağını dile getirerek, bu ailelere de her ay 2 bin lira yardımda bulunulacağını da söyledi.

SGK'lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları...

Devlet, 65 yaş aylığı ve evde bakım yardımı kapsamında SGK'lı olmayan milyonlarca kişiye maaş ödüyor. Peki şartlar ne? İşte ayrıntılar...

Ramazan pidesi kaç liradan satılacak! Pide fiyatıyla ilgili iddia Meclis'te gerginlik yarattı

Türkiye'den Ramazan ayı 2 Nisan Cumartesi günü başlayacak 2 Mayıs Pazartesi günü sona erecek. Ramazan'ın olmazsa olmazı Ramazan pidesinin fırınlarda kaç liradan satılacağı merak konusu oldu. Pide fiyatıyla ilgili iddia Meclis'te gerginlik yarattı.

batman çayı 2. hes ne zaman yapılacak Haberi

batman çayı 2. hes ne zaman yapılacak


Çevreciler, Batman Çayı üzerinde Malabadi Köprüsü ile Havaalanına kadar olan bölümünde yapımı planlanan 'İvme Bendi ve HES Projesi'ne karşı çıkıyor. 


Batman’da yapılan ÇED Toplantısı'na DSİ, Batman Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, HES projesinin sahibi Yerson Enerji İnşaat Proje Danışmanlık San ve Tic. Ltd. Şti. yetkilileri ile Batman Çevre gönüllüleri Derneği yöneticileri, Peyzaj Mimarlar Odası Batman Temsilciliği yöneticileri ve Projeden olumsuz etkilenen köylüler katıldı. HES için gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için gerçekleştirilen toplantıda önce proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.


Ardından çevreciler, peyzaj mimarları ve köylüler projenin birçok açıdan çevreye zarar vereceğini belirterek projeye olumlu rapor verilmemesi yönünde görüş belirtti. Köylüler Proje kapsamında yapılacak 6 metrelik 7 bent nedeni ile birinci...