28 / 04 / 2024

Batman Çayüstü ekolojik köy projesi

Batman Çayüstü ekolojik köy projesi

Batman'ın Çayüstü köyü sakinleri, çok sayıda mağaranın bulunduğu köylerinde "Ekolojik Köy Projesi"nin uygulanması için valiliğe başvurdu..

İngiliz yatırımcılar gayrimenkul fonlarından çıkmaya devam etti!

Calastone tarafından derlenen verilere göre İngiliz yatırımcılar bu ay da gayrimenkul fonlarından ikinci ay üst üste para çekti, fakat hisse senedi ve sabit gelirli fonlara yönelik duyarlılığın arttığı belirtildi.

Arçelik'ten mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayı fırsatı...

Arçelik, mikrodalga, mini fırın ve set üstü ocaklarda kasım ayına özel 500 Türk Lirası indirim kampanyası yapacak. Arçelik'ten kasım ayına çok özel bir kampanya fırsatı başlattı.

İstanbullular dikkat! 5 ay üstüne bir zam daha geliyor!

Elektrik ve doğal gaz zammının ardından dan bir zam da suya geliyor. İSKİ Genel Kurulu önümüzdeki hafta olağanüstü toplantı yapacak.

Zam üstüne zam gelen ayçiçek yağ fiyatları 14,90 TL'yi gördü! İşte A101, Migros 24 Nisan 2022 fiyat listesi!

Bu senenin ilk çeyreğinden itibaren zam üstüne zam gören ayçiçek yağı fiyatları düşmeye başladı. Peki 1 litre ayçiçek yağı kaç TL oldu? A101, Migros, Carrefoursa ayçiçek yağ fiyatları ne kadar? İşte 24 Nisan 2022 indirimli fiyat listesi! 

Türkiye İMSAD Mayıs 2020 sektör raporu açıklandı!

‘Türkiye İMSAD Mayıs 2020 Sektör Raporu’na göre, inşaat sektörü 2020'ye hızlı başladı. İnşaat malzemeleri sanayisinin üretimi 3 ay üst üste artış gösterdi...

İnşaatta beklenti 20 ayın en üst seviyesinde!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), “Hazır Beton Endeksi” 2020 Ocak Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektöründen beklenti, 20 ayın en üst seviyesine yükseldi. Ancak bu beklenti ocak ayında inşaat faaliyetlerine tam olarak yansımadı.

İnşatta, son 2 yıldır ilk kez 2 ay üst üste hareketlilik yaşandı!

Hazır Beton Endeksi 2019 Ekim Ayı Raporu, son 2 yıllık inşaat faaliyetlerinde ilk kez iki ay üst üste devam eden bir hareketlilik yaşandığını ortaya koydu...

Batman Çayüstü köyü sakinleri mağaralardan villalara taşındı!

Batman Çayüstü'nde yüzyıllardır mağarada yaşayanlar için 51 villa inşa edildi. Yaşadıkları mağaraların Ilısu Barajı projesiyle birlikte sular altında kalacak olması sebebi ile ilk kez modern bir yapıda yaşayacak olan ailelere devlet tarafından 70 bin TL faizsiz kredi desteği verilecek...

TOKİ Batman Hasankeyf'de yaşam Haziran ayında başlıyor!

Batman Hasankeyf'de TOKİ'nin inşa ettiği 850 konutta yaşam Haziran ayında başlayacak. Hasankeyf Belediye Başkan Abdulvahap Kusen, Hasankeyflilerin modern bir yerleşim yerine taşınacağını söyledi.

Mimar Ayşe Ayberk Batman kabri başında anılacak!

Mimar Ayşe Ayberk Batman için anma töreni düzenlenecek. Batman'ın ailesi ve sevenleri anma töreni için ailesi bir mesaj yayınladı.

Batman Perpıra Köprüsü 15 milyon liraya yenilenecek!

Batman Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Batman Çayı üzerinde 2000 yıl önce kurulan 40 ayaklı Perpıra Köprüsü'nün turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. 

Batmanlı köylüler için villa evler inşa ediliyor!

Batman Merkez ilçesi Çayüstü köyünde Ilısu Barajı altında kalacak olan mağaralarda yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için villa tipi evler inşa ediliyor. 

İnşaat Malzemeleri Endeksi 100 seviyesinin üzerinde!

İnşaat Malzemeleri Sanayisi Bileşik Endeksi 6 ay sonra ilk kez, iki ay üst üste 100 seviyesinin üzerinde gerçekleşti...

Batman Çayüstü ekolojik köy projesi Haberi

Batman Çayüstü ekolojik köy projesi

Batman'ın Çayüstü köyü sakinleri, çok sayıda mağaranın bulunduğu köylerinin "Ekolojik Köy Projesi"ne dahil edilmesi için valiliğe başvurdu.


Batman'ın merkeze bağı Çayüstü köyü, betonarmenin girmediği yaşamın sadece mağaralarda sürdüğü yer olarak dikkati çekiyor.


Çok sayıda mağaranın bulunduğu köyün turizm için değerlendirilmesi ve "Ekolojik Köy" olması için köy sakinleri Batman Valiliği'ne başvurdu. 


Köy muhtarı Mesut Ekinci, AA muhabirine, köyün tarihinin 7 bin yıla dayandığını belirterek, yaşamın mağaralarda sürdüğünü ve 1990'lı yıllarda terör olayları nedeniyle köyün uzun süre boş kaldığını anlattı.


Ekinci, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken köyün, "Ekolojik Köy" olması için gerekli desteğinin verilmesini istedi.


- "Sahil köy olacağız"


Köyün turizme açılmasını istediklerini ifade eden Ekinci, şöyle konuştu:


"Gelirimiz yok, turizm bizim için bir gelir kaynağı olur. Bu konuda valilik ile görüştük. Tarihi köyümüz turizme elverişli. Ilısu...