10 / 05 / 2024

Batman eski şehirleri

Batman eski şehirleri

Ilısu Barajı HES kurtarma kazıları kapsamında Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Işıkveren köyünde 5. sezonuna giren Greamer Höyüğü kazılarında M.Ö bin yıllık dönemde aynı alanda kurulmuş 4 köy veya kasaba bulundu...

Belediye kentsel dönüşümü duyurdu, eski konutlarda satış patladı! 

Batman Belediyesi, Cumhuriyet ve Şirinevler Mahallesinde kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm haberini duyan Batmanlılar eski konutları satın almak için harekete geçti.

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batman Petrolkent’te taziye evinin yapımına başlandı!

Batman’ın eski mahallelerinden biri olan Petrolkent’te yapımına başlanılan taziye evi hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

Batman SGK binası Ağustos'ta tamamlanacak! 

Batman’ın eski ilçe otogarı binasının yerinde bulunan ve 3 yıldır yapımı devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasının inşaatının Ağustos ayında biteceği açıklandı. 

Batman'da modern binalar inşa ediliyor!

Kış mevsiminde inşaat yapımının hız kesmediği Batman’da, Gap mahallesindeki eski besi çiftliklerinin yerinde modern apartmanlar yükseliyor.

Batman'daki demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi mecliste!

Batman ilinde bulunan demiryolu geçişinin yeraltına alınması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Batman'daki binaların dönüşüme ihtiyacı var!

Batman'daki eski yerleşim yerleri kentsel dönüşümle yenilenmeyi bekliyor. Bölgedeki yapıların 5 yıl içinde yenilenmesi planlanıyor.

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Batman'a modern hizmet binası geliyor!

Batman’ın Meydan mahallesindeki PTT Başmüdürlüğü eski yeri, modern hizmet binası ile lojmana dönüştürülüyor.

Batman'daki 6 mahalle kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın eski mahalleleri olarak bilinen Şirinevler, Cumhuriyet, Meydan, Yeni Mahalle, Aydınlıkevler ve Kısmet mahallesinde oturanların gözü kentsel dönüşümde.

Batman'da inşaat sektörü besicilerin arsalarına ilgi gösteriyor!

Son olaylar ve hava mania nedeniyle inşaat sektörünün hız kestiği Batman’da en gözde arsalar arasında Gap mahallesindeki besicilerin arsaları yer alıyor. Mahallede eski ve yeni yapılar dikkat çekiyor...

Batman'da 36 yıllık eski kültür merkezi binası yıkılıyor!

36 Yıllık eski Kültür merkezi binası nihayet yıktırılıyor. Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün projesini yürüttüğü İl Halk Kütüphanesi’ne Bakanlık da gerekli desteği verdi.

Batman eski şehirleri Haberi

Batman eski şehirleri

Ilısu Barajı HES kurtarma kazıları kapsamında Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Işıkveren köyünde 5. sezonuna giren Greamer Höyüğü kazılarında M.Ö bin yıllık dönemde aynı alanda kurulmuş 4 köy veya kasaba bulundu. Kazıda ayrıca 3 bin yıl öncesine ait korunmuş taş evler, teraslar ile dokuma atölyelerine rastlandı.


Greamer Höyüğü Kazıları Bilimsel Danışmanı, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Gül Pulhan, kazılara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 5'inci sezona girilen Greamer Höyüğü kazılarında M.Ö. bin yıllık dönemde üst üste yerleşmiş 4 köy ya da kasaba bulduklarını söyledi.  


Garzan Çayı'nın doğu yamacındaki yerleşim biriminde bu günden 3 bin yıl öncesine ait büyük bir yerleşim alanını kazdıklarını ifade eden Pulhan, o dönemde çok iyi korunmuş taş evleri...