Baydöner restoran Haberi
ECZACILIK mezunu Levent Yılmaz ve Veterinerlik mezunu Feridun Tuncer, önce ticaret yaptı ve Baydöner markasıyla ‘döner iskender’ zinciri kurmak için 2007’de yola çıktı. Sadece 8 yılda geldikleri nokta; 100 restoranda aylık ortalama 150 ton döner satışı, 1800 kişilik istihdam ve 220 milyon lira ciro. Hedef, 2020 yılında 300 restoranlı bir zincir haline gelmek. Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz şöyle anlatıyor öyküsünü:
ÖĞRETMEN ÇOCUĞUYUM
“Ben öğretmen çocuğuyum. Van doğumluyum, 1 yaşından itibaren İzmir Güzelbahçe’de büyüdüm. Ortağım Feridun ise Kayserili ve Askerlikten sonra İzmir’e gelmiş. Ben eczacılığı bitirmiştim ve bir ilaç şirketinde profesyonel olarak çalışmaya hazırlanıyordum. Feridun da veteriner hekim olmuştu. İkimiz ortak olup önce apartmanlara ithal kömür satan bir şirket kurduk. İzmir’de çok miktarda apartmana kömür sattık. Bu işi kurduktan 6-7...