01 / 05 / 2024

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir

Bayındırlık Bakanlığı, bir bölgenin gelişimi ve güzelleşmesi için yapılması gereken tüm faaliyetleri yerine getirmek ile sorumlu oluyor. Peki Bayındırlık Bakanlığı ne iş yapar? İşte yönetmelik hükümleri...

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir?

Bayındırlık bakanlığı yönetim kurulu, işletmenin en üst karar organı olup beş üyeden oluşur. İşletme hizmetlerinin bu Yönetmelikte yer alan esaslar çerçevesinde yürütülmesini sağlar. Peki bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir?

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Sağlık Bakanlığı'nın 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Sağlık Bakanlığınca toplam 42 bin 500 işçi ve personel alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bakanlığının 42 bin 500 işçi ve personel alım detayları belli oldu! İşte branş ve unvan dağılımları...

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!

Pop star Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki  imar dosyası, 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi...

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

Katar 55 yeni projeye imza atacak!

Katar Bayındırlık Bakanlığı 2019 yılı için 18,8 milyar riyal değerinde 55 yeni yol ve altyapı projesi planlıyor.

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki tarihi binası meclis gündeminde!

Sağlık Bakanlığı'nın Sıhhiye'deki tarihi binasından taşınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dönüşüm görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisinde Akçadağ ilçesinin kentsel dönüşümü için, Bakanlar Kuruluna teklif yollanması hakkında Bayındırlık ve İskan Komisyonunun yayınladığı rapor kabul edildi.

Anadolu Sigorta Kavacık’taki Genel Müdürlük binasını geliştiriyor!

Türk sigorta sektörünün köklü ve öncü kuruluşu Anadolu Sigorta, üç yıl önce taşındığı Kavacık’taki çevre dostu Genel Müdürlük binasını, engelli iş ortakları ve müşterilerinin de çok daha rahat kullanacağı yeni çalışma ve sosyal alanlarıyla geliştirmeye devam ediyor.

Emlak Konut, Ataşehir'deki eski genel müdürlük binasını sattı!

Emlak Konut Ataşehir'de bulunan eski genel müdürlük binasını sattı. 25 milyon 650 bin TL'ye satılan bina 3 bin 381 metrekare alan sahip.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları, 9 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Peki, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016 ne kadar? İşte fiyat listesi..

Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016!

Bir yapının meydana gelebilmesi için mimarlık, inşaat, makine ve elektrik mühendisliği dallarında yapılması gereken hizmetler için ödenecek ücretler şartnameye göre belirleniyor. İşte Bayındırlık yapı maliyet hesabı 2016..

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir Haberi

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir

Bayındırlık Bakanlığı ne iş yapar?

Bayındırlık Bakanlığı, bir bölgenin gelişimi ve güzelleşmesi için yapılması gereken tüm faaliyetleri yerine getirmek ile sorumlu oluyor. Peki Bayındırlık Bakanlığı ne iş yapar? Bayındırlık Bakanlığının görevleri nelerdir?


Bayındırlık Bakanlığının görevleri, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Söz konusu faaliyet alanları madde 7'de şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 7 – (1) İşletmenin faaliyetleri Bakanlık görev alanları ile ilgili olmak üzere şunlardır:


             a) Mevcut ve yeni teknolojilerle kaliteli mal ve hizmet üretimini sağlamak üzere gerçek ve  tüzel kişilerde kalite kontrol bilincinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olmak,


             b) Beton üretiminde kullanılacak malzeme (agrega, çimento, su, katkı maddesi ve benzeri) numuneleri üzerinde deneyler yaparak değişik kalitedeki betonlar...