14 / 05 / 2024

bayraklıda yapılacak olan gökdelen planları iptal edildi

bayraklıda yapılacak olan gökdelen planları iptal edildi

Bayraklı'daki 38 katlı gökdelen inşaatına karşı çıkan İzmirli işadamı Mehmet Refik Soyer'i hem ilçe belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi haklı bularak planları iptal etti.

Samandağ'da yapılacak olan 424 Kalıcı Konut Projesi'ne başlanıyor

Samandağ Kaymakamlığı tarafından ilçede TOKİ tarafından yapılacak olan 424 kalıcı konutun projesinin belli olduğu belirtildi. Buna göre, Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerde evleri yıkılan afetzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. İşte haberin detayl

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İzmir'de imarlı arsa satılacak! İhalesi 20 Haziran'da yapılacak!

İzmir İli Torbalı Belediye Başkanlığı, İzmir Torbalı'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Satış ihalesi 20 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

Emekliye sevindirici haber geldi! Maaşlara ara zam yapılacak! Zam ise 2115 TL olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre, emeklilere ara zam müjdesi geldi. Seçim sonrası yapılacak olan ara zam ile birlikte emekli maaşlarına 2115 TL zam yapılacak. Ayrıca, emeklilere 3600 ek gösterge zammı da verilecek.

Kanal İstanbul çevresine yapılacak 27 bin 250 konutun imar uygulaması askıda!

Kanal İstanbul’un çevresinde, Arnavutköy Baklalı’da yapılacak toplam 27 bin 250 konutun net arsa tapularının belirlenip inşaat ruhsatı alınmasının önünü açacak imar uygulaması askıya çıkarıldı.

18.5 milyar liralık devlet desteği! İzmir, Adana, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak

Adana, İzmir, Kocaeli ve Sakarya'da yapılacak olan üretim tesisi yatırımlarına proje bazlı devlet desteği verilecek. Destek alacak yatırımlar arasında Toyota hibrit otomobil ve batarya üretimi de var. Destek kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta memur ve emekliye yapılacak olan ek zammı da kapsayan kanun teklifini yasalaştırmak için mesaisine bu hafta da devam edecek...

Rönesans Holding İzmir Bayraklı'da 910 adet konut inşa edecek!

320 milyon TL'lik Hava Harp Okulu ihalesinin ardından, 343 milyon TL'lik İzmir Bayraklı’da yapılacak 910 konut ve 132 dükkan inşaatı ihalesini de Rönesans Grubu aldı. 

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Bayraklı'da toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündeminde!

İzmir Bayraklı'da yapımı devam eden şehir hastanesinin yakınında sağlık çalışanları için toplu konut yapılıp yapılmayacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'da insan merkezli kentsel dönüşüm yapılacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun'un İlkadım ilçesinde 9 mahallede yapılacak olan kentsel dönüşüme ilişkin, "Bu bir ihtiyaç ama biz bu ihtiyacı Türkiye'ye örnek olacak bir proje çerçevesinde yapacağız" şeklinde konuştu.

Mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları Antalya'da yapılacak!

Belge Zorunluluğu kapsamında Sorumlu Emlak Danışmanı ve Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları Şubat ayı içerisinde Antalya'da yapılacak.

bayraklıda yapılacak olan gökdelen planları iptal edildi Haberi

bayraklıda yapılacak olan gökdelen planları iptal edildi

Yapımı yılan hikayesine dönen ve itiraz üzerine itiraz gelen Bayraklı'daki 38 katlı gökdelen inşaatına karşı çıkan İzmirli işadamı Mehmet Refik Soyer'i hem ilçe belediyesi hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi haklı bularak planları iptal etti.


İzmirli İşadamı Mehmet Refik Soyer'in yeni kent merkezindeki 10 dönümlük arazide yapılması planlanan 38 katlı gökdelen inşaatına karşı sürdürdüğü mücadelesi zaferle sonuçlandı. Arsanın paydaşı aile fertleri ile arasının açılmasına da yol açan yeni gökdelen planlarına itiraz eden Soyer'in gerekçeleri Bayraklı Belediyesi tarafından haklı bulunurken, geçtiğürıiz ay değerlendirilen talepleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de kabul gördü. Buna göre, yıkılan ve 2013 yılında kentsel dönüşüme sokulan eski kültür sanat fabrikası yerine inşa edilecek olan gökdelen projesine kentin siİüetini bozduğu, parsel bazında kat artışı getirdiği ve çevresel etkileri nedeniyle karşı...