12 / 05 / 2024

bayram tatili ulaşım sektörü

bayram tatili ulaşım sektörü

Ramazan Bayramı otel işletmecilerine yaradı Pazartesi ve salıyı da dahil ederek bayram tatilini 9 güne çıkaranlar, piyasayı hareketlendirdi. Ulaşım sektöründe otobüs ve uçaklar ek sefer yapıyor. Oteller yüzde 100 dolu...

İstanbulluların ilk üç sorunu belli oldu: İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) araştırmasına göre İstanbulluların yüzde 70,1 ise bayramı İstanbul’da geçirdiğine dikkat çekerken, ilk üç sorun İstanbul depremi, ulaşım, ekonomi oldu. İşte ayrıntılar... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Bayramda ulaşım ücretsiz olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

Kurban Bayramı’nda hangi yollara ücret ödenmeyecek? Toplu ulaşım ücretsiz olacak mı?

Pek çok vatandaşın Kurban Bayramı tatili için yola çıkmaya başladı. Peki hangi köprüler ve yollardan ücretsiz geçiş yapılabilecek?

Bayramda otobüsler bedava mı 2023? Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını sorguluyor. Peki, bayramda otobüsler bedava mı 2023? Otobüs, metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi? İşte detaylar...

9 günlük bayram tatili öncesinde otobüs biletleri tükendi!

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs biletleri tükendiği için ek seferler yapılacağını belirterek, "Bayram tatili boyunca günlük ortalama 800 bin yolcudan, 10 günde yaklaşık 8 milyon insanın taşınacağını öngörüyoruz" dedi.

İstanbul’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz! Metrolar 24 saat açık olacak! Su ve doğalgaz kesintisi yapılmayacak!

İstanbul Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi hazırlıklarını tamamladı. İBB bayram boyunca toplu ulaşımın ücretsiz yapılacağını belirtirken, metroların 24 saat boyunca çalışacağını da duyurdu. Ayrıca su ve doğalgaz kesintisinin yapılmayacağı da bildirildi.

Kurban Bayramı tatili kaç gün, ne zaman başlıyor? 2022 Kurban Bayramı tatili 9 gün mü?

Kurban Bayramı kaç gün sürecek ve bayram tatili 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile birleşecek mi? Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu soruları yanıtladı…

Bayram tatilinde 9 gün sürprizi! Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Ramazan bayramı tatiline çıkacaklar 'Bayram tatili 9 gün mü oldu yoksa 3 gün mü olacak' sorusunun cevabını merak ediyor. Daha önceki bayramlarda 9 gün tatil açıklayan hükümet bu bayramda kaç gün tatil edileceğini Kabine Toplantısında görüştü.

2022 Ramazan Bayramı ne zaman ve kaç gün? Bayram tatili 9 gün olacak mı? İşte detaylar

Ramazan ayının gelmesi ile, "2022 Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?” sorusu da gündeme geldi. Bazı yıllar 9 gün olarak duyurulan Ramazan Bayramı tatilinin bu yıl kaç gün olacağı merak konusu. Ramazan ayının bitimine sayılı günler kala program yapacak kişiler için detayları derledik…

Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak açıklaması yapıldı mı, Bayram ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca insan bayram ziyareti ve tatil planı yapmaya başladı. Bayram tatilinin 9 gün olmasını bekleyenler 'Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak' açıklaması yapıldı mı sorusunu soruyor. İşte detaylar..

Bayram boyunca ulaşım yüzde 50 indirimli!

İstanbul bayrama hazır... Kurban Bayramı boyunca ulaşım yüzde 50 indirimli olacak ve Veteriner Hizmetler Müdürlüğü, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara Kurban Bayramı süresince hizmet verecek.

Bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli olacak!

Kurban Bayramı yaklaşırken akıllarda toplu taşıma araçlarının indirimli olup olmayacağı düşüncesi dolaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama doğrultusunda bayramda ulaşım yüzde 50 indirimli olacak.

İzmir'de ulaşım bayram süresince yüzde 50 indirimli!

Kurban Bayramı'nda İzmirlilere “daha küçük maliyetlerle ulaşım” olanağı sağlayabilmek amacıyla toplu ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim kararı alan İzmir Belediyesi, ilk 3 gün boyunca kabristanlara “ücretsiz” otobüs seferleri düzenleyecek.

bayram tatili ulaşım sektörü Haberi

bayram tatili ulaşım sektörü

Ramazan Bayramının turizm sezonuna denk gelmesi, turizm sektörünün hem ulaştırma hem konaklama alanlarına çifte bayram yaptırıyor. Yurt içi ve dışında yolcu taşımacılığı yapan havayolu şirketleri ile karayolu yolcu taşımacılığı yapan şirketler ek seferlerle yoğun talebi karşılamaya çalışırken, konaklama sektöründe de yüzde 100 doluluk sevinci yaşanıyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, bayram sebebiyle bütün otellerin dolduğunu Türkiye'nin her yerinden Antalya'ya uçak ve otobüste direkt sefer olmasının, bu kente talebi artırdığını söyledi. Club Jolly Turizm Akdeniz Bölge Müdürü Yavuz Öztürk de bayram tatilinin geceliğinin kişi başına 150-200 liradan başladığını söyledi ve “Bu rakam 1000 TL'ye kadar çıkabiliyor. Dolayısıyla ekonomik tatil isteyenler ekim ayında kurban bayramına rezervasyon yaptırmalı” dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da...