04 / 05 / 2024

bayramda otel doluluğu

bayramda otel doluluğu

HAVA koşullarının mevsim normalleri dışında seyretmesi ve ramazan nedeniyle sezona düşük dolulukla başlayan turizmciler, gözlerini Şeker Bayramı'na çevirdi. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

İSKİ açıkladı! Yağan sağanaklar İstanbul'un barajlarında doluluğu yükseltti...

İstanbul'a su sağlayan barajlar son günlerde yağışlarında artması ile 11 milyon 931 bin metreküp su alırken, doluluk oranı ise yüzde 17,08'e kadar çıktı. İşte ayrıntılar...

Otel fiyatları uçtu, yerli turist tatili çadırda geçirdi!

Tatil yerlerinde iki kişinin bir haftalık ödeyeceği para, en ucuz otellerde bile 30 bin TL’den başlıyor. Artan otel fiyatlarından sonra bu rakamı karşılayamayan yerli turist tatilini çadırda geçirdi.

Kırmızı alarm! Son 9 senenin en düşük su oranı: İstanbul'da barajların doluluğu yüzde 40,33'e düştü...

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk, 7 gün içinde yüzde 1,7 düşerek yüzde 40,33 olarak ölçüldü. Peki, hangi barajda ne kadar su kaldı? İşte detaylar...

Bayram öncesi uçak rezervasyonları dörde katlandı, otel rezervasyonları arttı!

9 günlük Kurban Bayramı tatil fırsatını kaçırmak istemeyenler tatil beldelerine akın ediyor. Uçak bilet satışları yüzde 320 oranında artarken, otel rezervasyonlarının da yüzde 70 oranında artış gösterdiği belirtiliyor.

Otel fiyatları ikiye katlandı, bayramda tatil hayal oldu! 2 kişilik tatilin maliyeti en az 25 bin lira!

Bayram tatili öncesi otel fiyatları cep yakıyor. Bayramda, iki kişi 8 gecelik konaklamanın bedeli 25 bin liradan başlayarak 50 bin liraya kadar yükseliyor. Ultra her şey dahil tatili tercih edenlerin ise en az 200 bin lira ile en çok 500 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Kurban Bayramı’nda tatile çıkacaklara Tatilsepeti'nden yüzde 50 indirim fırsatı!

Yoğun bir iş temposu ve uzun kış günlerinin ardından keyifli bir tatili hak ettik. Ancak otel ve uçak fiyatlarındaki astronomik fiyat artışları düşünülürse tatil hayalini gerçekleştirmek o kadar da kolay değil. Tatilsepeti ise tatilcilere çeşitli otellerde yüzde 50 indirim fırsatı sunuyor.

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

İsa Uçar otel odasında ölü bulundu! Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar Kimdir?

Bugün saat 10.00 sıralarında İstanbul Büyükçekmece'de bir otele giriş yapan Uçar Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İsa Uçar, kaldığı otel odasında ölü bulundu. 

Bilet fiyatlarında büyük artış! Otobüs, uçak, tren bileti fiyatları...

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatil planları yapanlar yolculuk için otobüs, uçak ve tren bileti fiyatlarını araştırmaya başladı. Fakat fiyatlardaki artışı görenler gözlerine inanamadı. Bayramda otobüs, uçak ve tren biletleri ne kadar oldu? İşte fiyatlar...

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Putin'in Sarayı denilen Gelencik'teki tesisin otel olduğu öğrenildi!

Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın 'Putin'in Sarayı' olduğunu ileri sürdüğü ve henüz inşaat halindeki tesisin otel olduğu öğrenildi. 

Marmaris'te riskli yapı olduğu belirlenen apart otel yıkıldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde riskli yapı olduğu belirlenen apart otel iş makinalarıyla yıkıldı...

bayramda otel doluluğu Haberi

bayramda otel doluluğu

Bodrum, Marmaris, Fethiye, Dalyan ve Datça'da bayram rezervasyonlarının şimdiden yüzde 70'leri bulduğu belirtildi. Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bölgelerindeki konaklama tesislerinin doluluk oranlarının, pek parlak olmamakla birlikte geçen yılı aratmayacak düzeye ulaştığını söyledi. Bülbüloğlu, "Bölgenin ateş çemberine dönmesi, dünyadaki ekonomik kriz, Dünya Kupası gibi dış, LYS, ramazan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri gibi iç etkenler nedeniyle tesislerimiz boştu. Ancak nitelikli ve sahil bandındaki tesislerde yer bulmak zorlaşmaya başladı. Bayrama kadar tamamının dolmasını bekliyoruz" dedi. Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ise, "Bodrum'un durumu öteki destinasyonlara göre farklı. Biz sezona yüzde 60'larla başladık. 

Yıldızlı tesislerimizin doluluğu geçen yılın gerisinde değil. Sınavlar bitti, yerliler de geldi. Şu anda yüzde 7080'lerdeyiz. Bayramda her yer dolu" diye konuştu. 


Yurt...