03 / 05 / 2024

bazı alacakların yapılandırılması

bazı alacakların yapılandırılması

Maliye Bakanı Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasında başvuru için 5 gün kaldığı uyarısında bulunarak, fırsatı kaçırmamak için başvuruların 25 Kasım'a kadar yapılması gerektiğini bildirdi.

Depremden etkilenen bazı illerde yapılandırmadan yararlanmak için son 5 gün! Peşin ödemelere yüzde 90'a varan indirim!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve mücbir sebep hali biten şehirlerde yer alan mükellefler, kamuya yönelik borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeden bu ay sonuna kadar başvurmaları durumunda yararlanabilecek. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

Kentsel dönüşüm, artık kullanılamayacak halde olan yapıların yeniden yapılandırılması sürecidir. Bu süreçte kentsel dönüşüm başvurusu yapılmalıdır. İlgili bakanlıklar, inceleme ve değerlendirme yaparak kentsel dönüşüme başlar. Peki kentsel dönüşüme nasıl başvuru yapılır?

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Borcu olanlar dikkat! Son fırsat 3 Temmuz! 4.5 milyon mükellefin faydalandığı yapılandırma sona eriyor!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin süre 3 Temmuz'da sona eriyor. Milyonların ilgilendiği borç yapılandırmada son fırsat...

Tüm vergi borçlarına yapılandırma geliyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

7440 sayılı kanunda değişiklik yapılmasına dair karar Resmî Gazete’de yayımlandı. Bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkındaki kanun değişikliği ile ilgili Bolu Defterdarı açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları…

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Kamuya olan borçlar yapılandırılıyor! İşte yapılandırmada öne çıkan maddeler!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların gümrük müdürlükleri, vergi daireleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak.

Borç yapılandırmayla ilgili beklenen gelişme! Teklif komisyondan geçti!

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren kanun teklifi ile ilgili beklenen haber geldi. İşte detaylar!

Vergi affı geliyor mu? Borçları nasıl yapılandırılacak?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuya olan borçların yapılandırılmasını da kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

Yapılandırmadan kaç kişi faydalandı?

Vergi ve diğer bazı borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvururken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı.

Ceza ve vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son günler!

Milyonlarca vatandaşın Devlete olan borçlarının yapılandırılması için tanınan sürenin sonlarına geliniyor son tarih 30 Eylül. Şimdiye kadar vergi dairelerine başvuru yapan vatandaşların sayısı 4.5 milyonu geçti ve tutar 110 milyar liraya yaklaştı.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 5 gün!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanunundaki başvuru tarihi ve ilk ödeme günü ertelendi. 

bazı alacakların yapılandırılması Haberi

bazı alacakların yapılandırılması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasında başvuru için 5 gün kaldığı uyarısında bulunarak, fırsatı kaçırmamak için başvuruların 25 Kasım'a, ilk taksit veya peşin ödemelerin ise 30 Kasım'a kadar yapılması gerektiğini bildirdi.


Bakan Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" ile milyonlarca mükellefi ilgilendiren trafik cezası, vergi ve prim borcu, idari para cezaları, öğrenim ve harç kredileri, vergi cezaları, askerlik, seçim, nüfus, karayolu geçiş ücreti ve RTÜK idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, genel sağlık sigortası prim borçları gibi birçok borç ile bunların her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz ve gecikme cezalarının yeniden yapılandırıldığını hatırlattı.


Kanundan yararlanmak...