16 / 05 / 2024

bddk bankalara talimat

bddk bankalara talimat

BDDK, bankaların normalleşme döneminde bireysel ve ticari müşterilerine kredi kartı aidatından emekli maaşına kadar kolaylık sağlaması için 11 maddelik talimat hazırladı.

Merkez Bankası'ndan bankalara KKM talimatı: Oranı tutturamayan komisyon öder!

Merkez Bankası bankalara Kur korumalı mevduat (KKM) talimatı geçti. Buna göre KKM yenileme ve TL ye geçiş oranını tutturamayan bankalar komisyon ödemek zorunda kalacak.

Merkez Bankası'ndan bankalara flaş TL talimatı

Merkez Bankası tarafından bankalara yönelik flaş bir TL talimatı geldi. Bankalar tarafından Merkez Bankası'nın talimatı kısa süre içerisinde devreye alınacak.

Son dakika: Merkez Bankası'ndan bankalara yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Ağustos tarihinde Kur Korumalı Hesaplarla ilgili Basın Duyurusu ile kamuoyuyla paylaştığı düzenlemelere yönelik uygulama talimatını bankalara gönderdi.

TCMB Bankalara Yeni Talimat Gönderdi: Yabancı Para Komisyonları Düşüyor, TL Mevduat Hesaplarına Geçiş Teşvik Ediliyor

TCMB'den bankalara talimat gönderilerek bazı değişikliklerin yapılması istendi. Bu talimat, yabancı para zorunlu karşılıklara komisyon uygulaması ve kur korumasız Türk lirası (TL) ile mevduat hesaplarına geçişin teşvik edilmesini içeriyor. İşte konu ile ilgili kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! Hamle üstüne hamle geliyor! Bankada doları olanlar...

Dolardaki yükselişi durdurmak için hamle üstüne hamle geliyor. Merkez Bankası'ndan bankalara yazı gitti ve zaman belirlendi. Kur Korumalı Mevduat sahipleri ile bankada doları olanlar dikkat.

Merkez Bankası'ndan seçim öncesi dolar talimatı! Dolar 21 TL oldu! Kimseye döviz satmayın!

Merkez Bankası'ndan dolar talimatına yönelik yeni bir gelişme yaşandı. Bankalara KKM dönüşleri ve bireysel müşteriler dışında kimseye döviz satmamaları söylendi.

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

Merkez Bankası’ndan bankalara çok tartışılacak kredi talimatı! 70 bin liranın üzerinde kredi yok!

Bankalar 70 bin liranın üzerinde kredi vermemeye başladı. Bu doğrultuda, Merkez Bankası’nın ihtiyaç kredilerinde 70 bin lira sınırının, konut kredilerinde ise 250 bin lira sınırının aşılmamasına ilişkin bankalara talimat yolladığı öğrenildi. 

Merkez Bankası'ndan bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) bankalara deprem bölgesinde kullanılacak kaynaklar için yeni talimat verdi.

Kartlı ödemelerde yeni dönem! Duyunca şok olacaksınız! Sonunda bu da oldu!

BDDK, temassız kartların müşteri bilgisi haricinde kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanmasına ilişkin bankalara talimat verdi.

Merkez Bankası’ndan bankalara yeni talimat! Hangi düzenlemeler getirildi?

TCMB, bankaların bilançolarındaki TL oranını artırmayı hedefleyen yeni düzenlemesine ilişkin uygulama talimatını bankalarla paylaştı.

Merkez Bankası’ndan bankalara neden talimat gitti? Dolarda yeni patlama mı bekleniyor?

Merkez Bankası’ndan bankalara talimat gittiği ve pazartesi gününe kadar şirketlerden gelecek büyük çaptaki döviz taleplerininin karşılamamamasının istendiği iddiası, dolarda yeni bir patlama mı bekleniyor sorusuna neden oldu.

BDDK'dan bankalara yeni sınırlama! Bankalara yönelik yeni yaptırım ne anlama geliyor?

BDDK tarafından getirilen yeni düzenlemeyle bankaların öz kaynakları içindeki payıyla ilgili üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.

bddk bankalara talimat Haberi

bddk bankalara talimat

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; BDDK, ilgili kuruluşlardan, bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa koşullarına uygun fiyatlama yapılmasını istedi.

Limit kısıtlanması

BDDK, kredi kartı aidatları için kolaylık da talep etti. Bu kapsamda kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemesi gerektiğini kaydetti.

BDDK, ilgili...