25 / 07 / 2024

BDDK krediler kripto para

BDDK krediler kripto para

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerde azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'deki kripto para yatırımcılarını çok yakından ilgilendiren gelişme! BDDK Başkanı resmen açıkladı

Kripto paradaki deprem devam ediyor. Türkiye’de ise kripto parada yeni yasal düzenlemeler için adımlar atılıyor. BDDK Başkanı konu ile ilgili yeni açıklamada bulundu. İşte detaylar…

BDDK talimat verdi: Krediler amacına aykırı işlemlere konu edilmeyecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türk Lirası cinsinden açılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu olmaması için bireysel veya kurumsal müşterilere gerekli kontrollerin yapılması talimatı verildiğini bildirdi.

BDDK'dan kripto para uyarısı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işlemlerde azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini bildirdi.

BDDK açıkladı: Bazı destekler 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 30 Haziran tarihinden süresi dolacak olan bazı desteklerin süresini 30 Eylül tarihinde kadar uzattı. Takipteki krediler için 90 günlük gecikme süresi 180 gün olarak uygulanmaya devam edecek.

Kripto para dolandırıcılıkları için önlem alınmadı iddiası!

Kripto para piyasası gündemden düşmüyor. 3 sene önce devlete kripto para dolandırıcılığı ile ilgili alınan tedbirler sorulmuş. İktidar ise “dikkatli olun” demiş. 

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında 62 şüpheli adliyeye gönderildi!

Kripto para borsası Thodex soruşturmasında gözaltına alınan 70 şüpheliden 62'si emniyetteki işlemlerinin tamamlanması sonrasında adliyeye gönderildi.

Kripto paralar için önemli karar! Denetim güçlenecek!

T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile kripto paralar için ekonomik, hukuksal, mali ve teknolojik altyapı oluşturuluyor.

Bitcoin ve kripto para için ülke ülke uygulanan kurallar!

Kripto paralar çoğaldıkça, kontrol etmek için uygulanan düzenlemeler de çok önemli hale geldi. Özellikle Türkiye'deki Thodex ve Vebitcoin'de gerçekleşen olumsuz olayların ardından kripto paralar konusunda yapılacak düzenlemelerin hızlanası gündemde yerini alıyor.

Türkiye’de kripto paralara sıkı denetim geliyor!

Kripto paralara dünyada çok liberal tavur takınan ülkeler bulunduğu gibi ağır yasaklar getirenler de bulunuyor. Ağırlıklı şekilde varlık veya emtia şeklinde tanımlanan paralar için ağır denetim kuralları koyuluyor...

Kripto mağdurları şimdi ne yapacak?

Kripto paralarla ilgili bilgiler paylaşan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat ile son kripto vurgununu anlattı. Polat, kripto borsalarında devlet garantisi olmadığını ve riskin çok yüksek olduğunu belirtti.

Kripto parada riskler neler?

400 bine yakın kişinin mağdur olması nedeniyle ülke gündeminin ilk sırasında yer alan kripto paraları ile ilgili riskler herkes tarafından merak ediliyor. Peki, kripto parada riskler neler? İşte detaylar...

Kripto para borsalarında yeni kriz: Sistemkoin'e erişim sağlanamıyor!

Kripto para borsalarında Thodex, VeBitcoin ve GoldexCoin sonrasında Sistemkoin'e de erişim sağlanamadığı öğrenildi.

Uzmanlar kripto para piyasasını anlattı: Nelere dikkat edilmeli?

Kripto para borsası Thodex'te meydana gelen mağduriyet ve Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer'in yurt dışına çıkışına ilişkin uzmanlar açıklamalarda bulundu.

BDDK krediler kripto para Haberi

BDDK krediler kripto para

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği'ne kredilerde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para uyarısı gönderildi.

Bloomberg HT tarafından görülen yazıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bireysel ve tüzel tüm kredi müşterilerine kullandırılacak olan kredili mevduat hesabı dahil tüm krediler açısından, edinilen kaynakların kripto varlıklara ya da kayıtlı bankacılık/sermaye piyasası sistemi dışına para çıkarılmasına yönelik olarak yapılan işlemlerde kullanımının engellenmesi amacıyla bankalarca azami hassasiyetin gösterilmesi gerektiği bildirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu daha önce kredi müşterilerinin cari veya yakın dönemli ihtiyaçları haricinde kredi kullanımı için de bazı yuyarılar yapmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gönderilen yazıyla krediler dahilinde hassasiyet gösterilmesi gereken işlemlere kripto varlık işlemleri de eklendi.

Kripto para yatırımında rekor...