26 / 07 / 2024

Bechtel kosova otoyol projesi ne zaman tamamlanacak

Bechtel kosova otoyol projesi ne zaman tamamlanacak

ENKA, ortağı Bechtel ile beraber, Kosova'nın başkenti Priştinâ'yı komşu Makedonya'ya bağlayacak 900 milyon dolar değerindeki yeni otoyolun yapımı için Kosova Hükümeti tarafından müteahhit olarak seçildi...

ENKA’dan Sırbistan'a 745 milyon euroluk otoyol projesi!

ENKA, Sırbistan'da 745 milyon euroluk proje hayata geçiriyor. ENKA-Bechtel konsorsiyumunca inşa edilecek otoyol sözleşmesi Sırbistan Cumhurbaşkanı’nın katıldığı törenle imza atıldı.

Enka, Morava Koridor Otoyol Projesi için imzaları attı!

Enka İnşaat'ın Overseas Bechtel, Inc. ile eşit paylara sahip olduğu Bechtel ENKA UK Limited bugün Sırbistan'da, Sırbistan Devleti adına İnşaat, Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı ile Morava Koridor Otoyol Projesi'nin tasarım ve inşaatına ilişkin anlaşma imzaladı...

Kosova Otelcilik İnşaat kuruldu!

Kosova Otelcilik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100bin TL sermaye bedeli ile Pelin Gündüz tarafından kuruldu.

Aydın-Denizli Otoyol Projesi TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesi meclis gündemine taşındı. Karaca, projenin ihalesinin daha önce neden üç kez iptal edildiğini sordu...

Antalya-Alanya otoyol projesi TBMM gündeminde!

Finike-Elmalı-Korkuteli yol çalışması ile Antalya-Alanya otoyol projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, yol projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ziraat Bankası, Kosova'daki 3. şubesini Peja'da açtı!

Ziraat Bankası, Kosova'daki 3. şubesini Peja (İpek) kentinde hizmete açtı.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona yaklaşıldı!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk defa gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projesi çizilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi!

Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid zamanında projelendirilen 143 yıllık rüya, Karadeniz-Akdeniz Otoyol Projesi’nde sona gelindi. 

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi için imzalar atıldı!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında iki farklı güzergahtan inşa edilmesi planlanan otoyol projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

Selçuklu Kosova Mahalle Konağı tamamlanıyor!

Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu'da inşa edilen Kosova Mahalle Konağı'nda sona gelindi. 5 milyon TL’ye mal olacak binanın yüzde 90'ı tamamlandı.

Enka, Kosova’da 12 milyar liralık santral projesi peşinde!

Kosova, en önemli projelerinden birine imza atıyor. “Kosova e Re” adlı proje, ülkenin en büyük sanayi yatırımlarından biri olacak. 

Türkiye en çok otoyol yatırımı yapan ikinci ülke!

Yeni otoyol yapımına her yıl 9-10 milyar Euro harcıyoruz. Türkiye otoyol yatırımında OECD ülkeleri arasında ikinci oldu.

Kaş-Kalkan Otoyol projesinde yürütmeyi durdurma kararı!

Antalya, 4.İdare Mahkemesi, Kaputaş Kanyonu ve plajının Kaş-Kalkan Otoyol projesinde yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bechtel kosova otoyol projesi ne zaman tamamlanacak Haberi

Bechtel kosova otoyol projesi ne zaman tamamlanacak

Yeni otoyolun (Route 6) inşaatına hemen başlanacağı ifade edilirken, inşaatın 42 ayda tamamlanacağı öğrenildi. Daha önce ülkenin Arnavutluk sınırındaki Morina ile Priştina'nın kuzeyi arasındaki ilk otoyolunu, (Route 7) ENKA-Bechtel ortaklığı tarafından yapıldığını söyleyen Enka'nın altyapı işlerinden sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özger İnal, "Kosova'nın ilk otoyolunun planlanan tarihten bir yıl önce tamamlanmasında Kosova hükümeti ve Kosova halkı ile işbirliğimizin önemli katkısı oldu. 


Bu sözleşme ile Kosova'nın ulaşım altyapısının inşaası ve ekonomisine katkı sağlama ayrıcalığını hissediyoruz. İnşaatta Kosova vatandaşlarına ve yerel tedarikçilerine iş imkânı sağlayacağız" ifadelerini kullandı. 


Ticari...