28 / 04 / 2024

beçin kalesi hakkında

beçin kalesi hakkında

Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı. Milas ilçesinde yer alan Beçin Kalesi'nde başlayan 2014 yılı kazı çalışmaları aralık ayında sona erecek.

Demirören'in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında iflas kararı! Berlin'in en lüks projelerinden...

Ziraat Bankası’na milyonlarca dolarlık borcunu ödemeyen Demirörenler’in Almanya’daki gayrimenkul şirketi hakkında, 240 milyon euro kredi borcundan dolayı geçici iflas kararı verildi.

İslam Memiş'ten Altın, Dolar ve Euro Hakkında Güncel Görüşler! Yatırımcılar Ne Beklemeli?

İslam Memiş, güncel olarak piyasa analizi yaptı ve görüşlerini paylaştı. Dolar, altın ve euro konuları hakkında tahmin yapan finans uzmanı İslam Memiş'in bu görüşleri yatırımcılar için önem arz ediyor. Altın ve para piyasaları uzmanı bir kez daha bu konular hakkında yorumlarını paylaştı. 

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın! 7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika!

İstanbul'da yaşayanlar acilen buraya baksın!  7.5'in üzerinde deprem riski! Büyük İstanbul depremi hakkında son dakika açıklaması resmen geldi!..İşte bütün ayrıntılar...

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

KYK bursuna dair pek çok öğrenci sorular sormaktadır. Bu sorular genellikle ne zaman açıklanacağı ve KYK bursunun kimlere çıktığı hakkında olmaktadır. İşte o sorular ve yanıtları!

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Türk ürünleri hakkında flaş gelişme! Market rafları kiralanacak

Türkiye'nin ürünleri hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Buna göre Türk ürünleri için uzak ülkelerde market rafları kiralanacak.

TÜİK'in ENAG hamlesi mahkemeden döndü! Rakamlar arasında büyük fark çıkıyordu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyonla ilgili veri paylaşmaması için ENAG hakkında ihtiyati tedbir kararı aldırma talepleri mahkeme tarafından reddedildi. TÜİK ve ENAG'ın yaptığı enflasyon hesaplamaları arasında her seferinde büyük fark ortaya çıkıyordu.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında kaçak yapı soruşturması!

Manisa’nın Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk hakkında ‘Orman arazisine kaçak kongre merkezi’ yaptığı için soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı, bu seferde imar planında yol şeklinde görülen alan üzerine kaçak balıkçı dükkanları inşa ettirdiği sebebiyle 2'ci kez soruşturma izni verdi.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarsus Cumhuriyet Konutları inşaatında son durum ne?

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, inşaatı devam eden Cumhuriyet Konutları'nın hak sahipleriyle bir araya geldi. Bozdoğan konutlarının inşaatı hakkında hak sahiplerine bilgi verdi. 

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

beçin kalesi hakkında Haberi

beçin kalesi hakkında


Milas ilçesindeki 600 yıllık Beçin Kalesi'nde kazı çalışmaları başladı.


İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı çalışmalarında 40 kişilik ekibin görev alacağını söyledi.


Pektaş, çalışmalara Beçin iç kalesinde temizlik yaparak başladıklarını belirterek, ilerleyen günlerde kazı ve restorasyon çalışmalarının başlayacağını anlattı.


Çalışmalar kapsamında Beçin kentindeki yapıların restorasyonu ve konservasyonu gerçekleştirilip koruma faaliyetlerine ağırlık verileceğini vurgulayan Pektaş, "Bu yıl altyapı çalışmalarına devam edeceğiz. Kazı evi ve kazı deposuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi çalışmalarımız da devam edecek" dedi.


Kazı başkanlığının yürüttüğü çevre düzenlemesi projesinin koruma kurulundan geçirilerek bakanlığa teslim edildiğini ifade eden Pektaş, projenin uygulanmaya başladığına işaret etti. Pektaş, "Buranın kontrol altına alınması, giriş çıkışlarının düzenlenmesi ve devlete gelir getiren bir yer...