17 / 05 / 2024

belçika ticari ilişkileri

belçika ticari ilişkileri

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkilerinin üst seviyelerde sürdüğünü hatırlatarak, AB ülkelerinde işadamlarının vize engeliyle karşılaştığını söyledi...

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

Belçika'da işe bisikletle gidenlere para verilecek!

Bugünden itibaren, Belçika'da işverenler artık işe bisikletle giden çalışanlarına kilometre başına 0,27 avro ödenek vermeyi zorunlu tutuyor.

 Sipariş iptalinden kampanyalı mal satışına pek çok alanı kapsıyor! İşte yeni Perakende Kanunu!

Perakende Ticaret Kanunu’nda değişiklik içereren düzenleme, üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor. Haksız ticari uygulama tanımını getiren değişiklik, sipariş iptalinden, kampanyalı mal ve hizmete, maliyet ve giderlere kadar geniş bir alanı kapsıyor.

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Ahmet Başar Gogen, Nurol GYO  Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Ahmet Başar Gogen, Nurol GYO Genel Müdürü'ne bağlı Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticiliği'ne atandı. 

Nuriye Eftelya Taşdemir, Avrasya GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Nuriye Eftelya Taşdemir, Avrasya GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komite Üyesi olarak atandı.

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Cevgun Ökmen, Kızılbük GYO Yatırımcı İlişkileri Müdür Yardımcısı oldu!

Kızılbük GYO Yönetim Kurulu, Yatırımcı İlişkileri Bölümü'nün görevlerini yürütmek üzere Cevgun Ökmen'in Yatırımcı İlişkileri Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak göreve atanmasına karar verdi.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

Yasin Oğuz, Atakule GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Üyesi görevinden ayrıldı!

Atakule GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Üyesi olarak görev yapan Yasin Oğuz, 13 Ocak 2022 tarihi itibarıyla görevinden ayrıldı. 

Pervin Barankuş, Trend GYO Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi!

Trend GYO'nun Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi Ufuk Önçırak'ın görevinden ayrılması nedeniyle Pervin Bakankuş'un yatırımcı ilişkileri yetkilisi ve Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi.

Neşe Pektaş Zurnacı, İdealist GYO Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi oldu!

Neşe Pektaş Zurnacı, İdealist GYO Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi oldu...

belçika ticari ilişkileri Haberi

belçika ticari ilişkileri

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye ile Belçika arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için vize kolaylığı sağlanması gerektiğini söyledi.

ATO Başkanı Salih Bezci, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc Trenteseau’yu i makamında kabul etti. Bezci, kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Avrupa Birliği ülkeleriyle ticari ilişkilerinin üst seviyelerde sürdüğünü hatırlatarak, AB ülkelerinde malların serbest dolaşabildiğini ancak işadamlarının vize engeliyle karşılaştığını söyledi. Ankara Ticaret Odası olarak Macaristan ve Almanya ile vize konusunda anlaşma yaptıklarını ve firmaların ATO üyesi olduklarına dair yazı götürmeleri halinde vize işlemlerinde kolaylık sağlandığını anlatan Bezci, Belçika Büyükelçiliği ile de benzer bir anlaşmaya imza koymak istediklerini söyledi.

-ATO’DA AVRUPA BİRLİĞİ MÜDÜRLÜĞÜ-

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olma yolunda önemli mesafeler kaydettiğini belirten Bezci, “Bu çalışmaları desteklemek ve Avrupa Birliği ile ilişkileri yürütmek amacıyla...