21 / 05 / 2024

beldenin ismi nasıl değiştirilir

beldenin ismi nasıl değiştirilir

Belde; belediyesi bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Beldeler ile ilgili yasal mevzuat Belediye Kanununda açıklanıyor. Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabiliyor. Peki belde adı nasıl değiştirilir?

TOKİ'ye başvuranlar dikkat! TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır? Bir bir açıklandı! Şimdi bakın! 

TOKİ'ye başvuru yapan ancak kurada ismi çıkmayan binlerce vatandaş, para iadesinin nasıl yapıldığını merakla araştırıyor. Peki TOKİ para iadesini kimler, nasıl alır?

TOKİ aylık taksitleri ne kadar 2023! TOKİ’de ödemeler nasıl olacak? TOKİ taksitleri ne zaman başlıyor?

TOKİ’ye başvuru yapıp ve kurada ismi çıkan vatandaşlar nasıl ödeme yapacaklarını araştırıyor. İşte TOKİ taksitlerine dair detaylar!

TOKİ kurasında ismi çıkmayanlar dikkat! TOKİ para iadesi nasıl alınır? Bu yolları deneyin

Ev sahibi daha kolay hale getiren TOKİ projeleri devam ederken, ‘TOKİ para iadesi nasıl alınır’ soru yanıt buluyor. Kura çekimleri sonrası para iadesi almak isteyen vatandaşların izlemeleri gereken yollar var. İşte detaylar…

TOKİ 100 bin konut başvuru ücreti nasıl geri alınır?

TOKİ tarafından yürütülen 100 bin sosyal konut projelerinin kura çekimleri başladı. Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan projede bugün Ankara Sincan Saraycık kura çekimleri yapılacak. Peki kurada ismi çıkmayan vatandaşlar başvuru ücretlerini nasıl geri alacak? İşte kuralara dair detaylar...

TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

TOKİ İstanbul 2019 konutları için kuralar çekilmeye başlandı. Kurada ismi çıkan vatandaşlar şimdi hak sahibi belirleme kurası ile beraber sözleşmenin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki TOKİ 2019 hak sahibi sözleşmeleri nasıl imzalanacak?

İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? Ulaşım bilgisi!

İstanbul Eyüpsultan'da hizmete sunulan alışveriş ve eğlence merkezi Vialand projesinin ismi İsfanbul olarak değişti.  Peki İsfanbul Tema Park'a nasıl gidilir? İsfanbul nerede? İsfanbul ulaşım bilgisi...

Muvazaalı gayrimenkul satışı nasıl olur?

Muvazaa, gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan işlem oluyor. Peki, muvazaalı gayrimenkul satışı nasıl olur? Muvazaa, nasıl ispatlanır?

KEY davası nasıl açılır?

KEY ödemeleri listesinde ismi çıkmayanlar, dilekçe vererek duruma itiraz edebiliyor. Bu kişiler dilekçelerine cevap verilmemesi nedeni ile dava açma hakkına sahip oluyor. Peki, KEY davası nasıl açılır?

Muvazaalı satış iptali nasıl ispat edilir?

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlara muvazaalı satış deniyor. Bu durumdan etkilenen kişiler satışı iptal edebilir mi? Muvazaalı satış iptali nasıl ispat edilir?

Emlakta doğru danışman nasıl olunur?

İş dünyasının ve emlak sektörünün önde gelen ismi Hilmi IŞIKÖREN, yarın akşam 21:30 – 22:30 saatleri arasında ‘Emlakta doğru danışman nasıl olunur ve doğru danışman nasıl bulunur?’ konulu online ‘canlı’ seminerinde bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

KEY ödemeleri nasıl yapılır?

Bugün 28 Nisan 2014 tarihinde 28985 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de KEY listesi yayımlandı. Listede ismi bulunan KEY ödemesi yapılacak kimselere key ödemeleri nasıl ödenir? İşte yanıtı...

Muvazaa nasıl ispat edilir?

Gerçek ismi ve niteliği saklanarak, başka bir isim altında üçüncü kişileri aldatmak için göstermelik olarak yapılan satışlar muvazaalı satış olarak nitelendiriliyor. Peki, muvazaa nasıl ispat edilir?

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı nasıl alınır?

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı nasıl alınır? İmar planında beldenin inkişafına ayrılan alanlarda yapı ruhsatının alınabilmesi için plana ve bulunduğu bölgenin şartlarına göre yollarının teknik alt yapısının yapılmış olması şart...

beldenin ismi nasıl değiştirilir Haberi

beldenin ismi nasıl değiştirilir

Belde adı nasıl değiştirilir?

Belde; belediyesi bulunan yerleşim yeri olarak tanımlanıyor. Beldeler ile ilgili yasal mevzuat 5393 sayılı Belediye Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre, nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabiliyor. 


İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunlu oluyor. Peki, belde adı nasıl değiştirilir? Belde adının değiştirilmesi ile ilgili esaslar aynı kanunda madde 10'da yer alıyor.


Belde adının değiştirilmesi 

Madde 10- Bir beldenin adı, belediye meclisi üye tam sayısının en az dörtte üç çoğunluğunun kararı ve valinin görüşü üzerine İçişleri Bakanlığının onayı ile değiştirilir. Bu karar Resmî Gazetede yayımlanır. Beldenin adının değişmesi ile belediyenin adı da değişmiş sayılır. 


Belde adının değiştirilmesi ile ilgili resmi görüş örneği aşağıda sıralanıyor:


T.C 

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 

(Mahalli Ġdareler Genel Müdürlüğü) 

SAYI : B050MAH006001 08 / 05 /2006 

521.2006.41.28/54003 

KONU:Görüş 


ÇAYIROVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 

Gebze / KOCAELİ 

İLGİ: 16.03.2006...