23 / 07 / 2024

belediye arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu

belediye arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Teklif ile belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması öngörülüyor..

Belediye, Konya ve Kırklareli’nde 14 adet gayrimenkul satıyor! 389 bin TL'den başlayan fiyatlarla…

Konya ve Kırklareli’nde toplam aralarında iş yeri ve arsaların bulunduğu toplam 14 adet gayrimenkul 389 bin  TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte arsa ve arazilerin satışıyla ilgili tüm detaylar

Belediye, Isparta ve Malatya’da 12 adet gayrimenkul satıyor! 207 bin  TL'den başlayan fiyatlarla…

Isparta ve Malatya’da toplam 12 adet gayrimenkul 207 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. İşte arsa ve arazilerin satışıyla ilgili ayrıntılar…

Egeşehir Toplu Konut Projesi'yle İzmir'e 546 yeni konut geliyor! 650 bin TL'ye 3+1 konut fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin belediye personeli ve dar gelirli aileler için Çiğli’de inşa edeceği 546 dairelik toplu konut projesi 2025 yılında tamamlanacak.

Belediye ticaret ve konut imarlı 10 arsa satacak!

Adana İli Yüreğir Belediye Başkanlığı, Adana Yüreğir'de yer alan 10 adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuruya ilişkin genel ve özel başvuru şartları belli olurken, başvuruların 27 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında alınacağı öğrenildi.

Belediye konut ve ticaret alanı imarlı iki arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis Hüsrevpaşa ve Beşminare'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar konut ve ticaret alanı imarlı olarak belirtildi.

Belediye konut ve ticaret imarlı arsa satacak! Bu tarihi kaçırmayın!

Şanlıurfa İli Siverek Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Siverek Haliliye'de yer alan ticaret ve konut imarlı arsaları satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak! Kaçırmayın!

Sakarya İli Adapazarı Belediye Başkanlığı, Sakarya Adapazarı ve Serdivan'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Satışa çıkarılan arsalar ticaret ve konut imarlı olarak belirtildi.

Belediye arsa ve arazi satacak! Yatırımcılar dikkat!

Manisa İli Saruhanlı Belediye Başkanlığı, Manisa Saruhanlı'da yer alan arsa ve araziyi satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihalesi 18 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Belediye konut ve ticaret imarlı 4 arsa satacak!

Çorum Belediye Başkanlığı, Çorum Çepni ve Gülabibey'de yer alan ticaret ve konut imarlı dört arsayı satışa çıkardı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Belediye arsa ve gayrimenkul satacak! İhalesi 9 Ağustos'ta!

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Tuşba'da yer alan arsa ve gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 9 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Yatırımcılar dikkat! Belediye konut ve ticaret imarlı dört arsa satacak!

Bitlis Belediye Başkanlığı, Bitlis merkezde yer alan dört adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar ticaret ve konut alanı imarlı.

Belediye konut ve ticari alan imarlı arsa satacak! Bu ilde KDV'den muaf arsa fırsatını kaçırmayın!

Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Fabrikalar Mahallesi'nde yer alan konut ve ticari alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 2 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

belediye arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu Haberi

belediye arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.


Teklif ile; nüfusu 10.000'i geçen belediyelerin sınırları içinde doğrudan bilimsel kazı çalışmaları yapmaya, tarihi sanat yapılarını onarmaya, bu çalışmaları sırasında ise en az üç arkeolog ve bir sanat tarihçisi istihdam etmeye yetkili kılınması öngörülüyor.


Gerekçede ise "Ülkemiz tarihi ve kültürel değerleri ile büyük bir zenginliktir. Ne yazık ki bu değerler her geçen gün tükenmektedir. Yer altında binlerce tarihi eser gün yüzüne çıkmayı beklemektedir. Özellikle büyükşehir yasası ile belediyelerin alanları oldukça genişlemiştir. Belediyelerin ilgili Bakanlıkla doğrudan iletişim ile bilimsel kazı çalışmalarında yer alması ülkemizin zenginliklerinin daha da kısa sürede değer bulmasının yolunu açacaktır. Halen birkaç belediye arkeoloji müzesi ile sürdürdüğü çalışmalarda önemli bürokratik engellerle karşılaşmaktadır. Kartal Belediyesinin...