04 / 05 / 2024

Belediye işlemleri nelerdir

Belediye işlemleri nelerdir

Gayrimenkul hukuku gereğince; özel inşaat işletmelerinin, faaliyetlerini sürdürürken belediye ve tapu dairelerinde çeşitli işlemler yapmaları gerekiyor. İşte söz konusu tapu sicili ve belediye işlemleri bu haberde...

Belediye işlemleri nelerdir?

Belediye işlemleri nelerdir?: Tacirin belediyeye karşı sorumlulukları arasında, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alma; İlan ve reklam vergisi ödeme; Çevre temizlik vergisi beyan ve ödemesi gibi işlemler bulunuyor...

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

İzmir Karaburun'da tapu işlemleri için yeni dönem! 

Karaburun Belediye Başkanlığı ve Karaburun Tapu Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile vatandaşların gayrimenkul alım satım işlemleri hızlanacak. 

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Sakarya'da kentsel dönüşüm işlemleri bakanlık onayıyla başlayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada, "Sakarya'da bakanlık onayıyla kentsel dönüşüm işlemleri başlayacak" dedi.

Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? 

Tapu devir işlemi yapması gerekenlerin en çok merak ettiği konular arasında Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir sorusu yer alıyor. İşte Tapu işlemlerinde gereken evrakların tam listesi…

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

6 maddede yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri!

Yabancıların vatandaşlık limitinde yapılan indirim, konut satışlarını arttırdığı gibi, tapu dairelerinde de yoğunluk yarattı. Peki, konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri nelerdir?

Web tapuda yetki işlemleri nelerdir?

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Kat irtifakı işlemleri 2016!

İnşaat çalışmaları henüz başlamayan ya da bitmemiş yapılar üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.

Belediye işlemleri nelerdir Haberi

Belediye işlemleri nelerdir

Tapu sicili ve belediye işlemleri!

Gayrimenkul hukuku gereğince; özel inşaat işletmelerinin, faaliyetlerini sürdürürken belediye ve tapu dairelerinde çeşitli işlemler yapmaları gerekiyor.


Söz konusu Tapu sicili ve belediye işlemleri kapsamında gayrimenkul alım ve satımı, ifraz, tevhid, ipotek, tashih, trampa, kat irtifakı tesisi, kat mülkiyeti tesisi ve taksim vb...


Gayrimenkul Alım ve Satımı: 

Arsa, arazi ve bina gibi gayrimenkulların alınmaları veya satılmaları durumunda, tarafların gayrimenkulun bağlı olduğu tapu idaresine giderek, durumu tapuya tescil ettirmeleri gerekir.


Kat İrtifakı Tesisi:

Bir arsa üzerinde, ilerde kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılmakta olan bir binanın bağımsız bölümleri için o arsanın sahibi veya sahipleri adına Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre tesis ettirilen hakka kat irtifakı, bu hakka sahip olanlara da kat irtifakı sahibi denir.


Kat Mülkiyeti Tesisi:

Binanın inşaatının tamamlanıp iskân raporu (yapı kullanma izni)...