02 / 05 / 2024

belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir

belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir

Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip belediyeler nasıl kurulur? Belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

Geleceğin dünyasında yollarda artık benzin istasyonları değil elektrikli şarj istasyonları olacak. Türkiye'de şu anda yüzde yüz elektrikli araçlar için açılmış şarj istasyonu yok! EPDK ise şarj istasyonu açmak için gereken asgari sermaye bedelini açıkladı.

Binance genel merkez kurmak için çalışmalara başladı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, genel merkez kurmak için çalışmalara başladı. Binance genel merkez açarak sanal şirket statüsünden kurtulacak. 

İzmir'de Büyükşehir Belediye binası için çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim tarihinde hasar alan ana hizmet binası için çalışmalara başladı. Bina için danışma kurulu oluşturuldu. 

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Kartepe Belediyesi dekorasyon için 221 bin TL harcadı!

Eski Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediye mobilyaları için 221 bin TL harcadı. 

TOKİ sanayi siteleri kurmak için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), ucuz konut üretiminin yanı sıra 'geleceğin Türkiye'sini inşa etmek' için çalışmalarına hızla devam ediyor. TOKİ sanayi siteleri kurmak için düğmeye bastı.

Baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017!

Elektronik haberleşme istasyonları kurmak için alınması gereken izinler Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alıyor. İşte baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017..

belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir Haberi

belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir

Belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir?

Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi, belediye olarak tanımlanıyor.


5393 sayılı kanun; belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usûl ve esaslarını düzenliyor. Peki, kanunen belediye kurmak için en az kaç kişi gereklidir?


Kanunen nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunludur.


İçme ve kullanma suyu havzaları ile sit ve diğer koruma alanlarında ve meskûn sahası kurulu bir belediyenin sınırlarına 5.000 metreden daha yakın olan yerleşim yerlerinde belediye kurulamaz.


Köylerin veya muhtelif köy kısımlarının birleşerek belediye kurabilmeleri için meskûn sahalarının, merkez kabul edilecek yerleşim yerinin meskûn sahasına...