27 / 04 / 2024

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 27 Kasım 2014 tarihinde 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği maddeleri...

Belediye meclisi denetim komisyonu!

Belediye meclisi denetim komisyonu il ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000’in üzerindeki belediyelerde meclis, üyeleri arasından gizli oyla üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere oluşturuluyor...

Belediye başkan vekili seçimi!

Belediye meclis toplantılarında, belediye başkanının olmaması halinde, yerine başkan vekilleri toplantıya başkanlık ediyor. Peki belediye başkan vekili nasıl seçilir? İşte belediye başkan vekili seçimi hükümleri...

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği!

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği 09 Ekim 2005 tarihinde 25961 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, belediye meclisinin çalışma usul ve esaslarını düzenleniyor. İşte yönetmelikte yer alan maddeler...

Belediye meclis çalışmaları!

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinde yer alan hükümlere göre, belediye meclis çalışmaları kapsamında meclise, belediye başkanı başkanlık ediyor. Başkanının bulunmadığı durumlarda meclis birinci başkan vekili bu görevi üstleniyor.

Mansur Yavaş: Afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptık!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılının ilk oturumunu gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, afet riski olan yerlerle ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.

Volkan Yılmaz: Kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmalı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisi Aralık 1.Oturumunda yaptığı konuşmada, Silivri'de kentsel dönüşüm için uyumlu çalışma yapılmasını gerektiğini söyledi.

Melikgazi Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesine istinaden 2019 yılı Ağustos Ayı Meclis Toplantısını gerçekleştirdi.

Beykoz Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmalarına başladı!

Beykoz Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın başkanlığında gerçekleştşç

Esenler Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı yapıldı!

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra Esenler Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Biz bu meclis salonunda oturan her bir arkadaşımızı kendimize yakın çalışma arkadaşı olarak görüyoruz" diye konuştu.

Beykoz Belediye Meclisi Şubat ayı çalışmalarını tamamladı!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında bir araya gelen belediye meclisi Şubat ayı çalışmalarını tamamladı.

Bafra Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Çalışmalarına devam eden Bafra Belediye Meclisi olağan Şubat ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri masaya yatırıldı.

Beykoz Belediye Meclisi Kasım ayı çalışmalarına başladı!

Beykoz Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in başkanlığında gerçekleşti.

Bartın Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bartın Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısında Bartın Merkez İlçe belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde yer alan köylerde 1/5000 ölçekli Revizyon+İlave Uygulama İmar Planına yapılan itirazların değerlendirilmesi ile ilgili görüşmelere çalışma süresi verilmesi kabul edildi.

Çal Mağarası’nda modernizasyon çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız tamamlandığında Çal Mağarası oldukça modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır” dedi.

Belediye çalışma saatleri 2018!

Bir inşaat işi için ruhsat ve iskan işlemleri ilgili belediyede yapılabiliyor. Peki, belediye hangi saat aralığında hizmet veriyor? İşte belediye çalışma saatleri 2018..

Düzce Kent Müzesi belediye meclisi gündeminde!

Düzce Belediye Meclisi’nin gündeminde Düzce’de yöresel mimari eserlerin restorasyonu ile kültür varlıklarının korunması ve sergilenmesini içeren Kent Müzesi oluşturulması konusu ele alındı.

İskenderun Valilik çalışma ofisindeki çalışmalar tamamlanıyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada Valilik çalışma ofisindeki çalışmaların kısa bir süre tamamlanacağını belirtti.

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği Haberi

Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 27 Kasım 2014 tarihinde 29188 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde yapılan değişiklikler şu şekilde;


YÖNETMELİK


İçişleri Bakanlığından:


BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 9/10/2005 tarihli ve 25961 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde yer alan “Bu Yönetmelik,” ifadesinden sonra gelmek üzere “10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 12, 13, 14 ve 15 inci maddeleri ile” ibaresi eklenmiştir.


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Ayrıca, bu toplantıda encümene üye seçimi, il ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000’in üzerindeki belediyelerde plan ve bütçe komisyonuyla imar ve bayındırlık komisyonu, büyükşehir belediyelerinde ise plan...