04 / 05 / 2024

Belediye sarayı için uluslararası proje yarışması

Belediye sarayı için uluslararası proje yarışması

1999 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Saraçhane'deki binanın yetmediğini belirterek, Hürriyet Tepesi'nde 33 dönümlük bir arazi üzerinde yapılacak yeni bina için uluslararası proje yarışmasının açılacağını söylemiş.

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

1935 yılında Belediye, sağlam olmayan tahta evlerin yıkılmasına karar vermiş. Bu evlerde yaşan ev sahiplerine evlerin boşaltılması için bir haftalık süre verilmiş.

KKTC'deki saray için bir ihale daha yapılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2 milyar 285 milyon Türk Lirası harcanarak Kuzey Kıbrıs’a inşa edilen 'saray' için bir dev bir ihale daha düzenlendiği kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Pursaklar Belediyesi'nden 6 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Pursaklar Belediye Başkanlığı, Pursaklar ve Saray'da yer alan 6 gayrimenkul için satış ve kiralama ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İzmir'de Büyükşehir Belediye binası için çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim tarihinde hasar alan ana hizmet binası için çalışmalara başladı. Bina için danışma kurulu oluşturuldu. 

Konya Sarayönü ilçesi için kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Konya Sarayönü için acele kamulaştırma kararı!

Konya ili Sarayönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Konya ili Sarayönü ilçesi için verilen acele kamulaştırma kararı bugünkü 31523 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesi teklifi reddedildi!

İBB Meclisi'nde sosyal konutların kiralama ve satışı için belediye başkanına yetki verilmesiyle ilgili teklif dördüncü kez reddedildi.

Avcılar Belediye binası için yıkım işlemleri başladı!

51 sene önce inşa edilen Avcılar binası için yıkım işlemleri başladı. Yapılan çalışmalarda binada çok sayıda demir olduğu ve beton kalitesinin çok düşük olduğu belirtildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, şehir hastanesinin imarı için toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi, inşa edilecek olan bin yataklı şehir hastanesine yönelik imar planlarında değişiklik için toplanıyor.

Ankara Yeni Adalet Sarayı için görüşmeler başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Yeni Adalet Sarayı Yapım Projesi için bir araya geldi. Bakan Kurum, "İnşallah Cumhuriyetin 100. yılında bu dev eseri Başkent'imize kazandıracağız" diye konuştu.

İzmit Belediye Meclisi'nde Ekşi ailesine ait bina için imar izni oylaması!

İzmit Belediye Meclisi’nde 9’uncu gündem maddesi olan kat izni görüşülecek. Ekşi ailesine ait olan binaya 8 kat için imar izni isteniyor!

Belediye sarayı için uluslararası proje yarışması Haberi

Belediye sarayı için uluslararası proje yarışması



Ali Müfit Gürtuna yeni bina için uluslararası proje yarışması açılacağını söyledi


Belediye Sarayı için yarışma


Saraçhane'deki Büyükşehir Belediyesi binası artık yetmiyor. Şişli'de Hürriyet Tepesi'nde 33 dönümlük bir arazi üzerinde yeni bir belediye sarayı yapılacak. Bunun için de uluslararası yarışma açılacak.


    Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, yeni bir belediye sarayı yapılması için uluslararası proje yarışması açılacağını söyledi.


    Yeni belediye sarayı, uluslararası yarışmayı kazanacak projeye göre, Şişli’deki Hürriyet Tepesi’nde inşa edilecek. Gürtuna, Saraçhane'deki Belediye Sarayı'nın, kent nüfusunun artışı, hizmet götürülen alanın genişlemesi ve personeldeki artış karşısında yetersiz kaldığını söyledi.


    Önceki Başkan Tayyip Erdoğan da aynı gerekçelerle yeni bir...