02 / 05 / 2024

belediye sınır uyuşmazlıklarının çözümü

belediye sınır uyuşmazlıklarının çözümü

Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olan belediye sınırları nasıl kesinleşir?

Yüzde 25 zam sınırı varken evi kiraya verirken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri dikkat!

Kiralar getirilen yüzde 25 zam sınırı sebebiyle anlaşmazlıklar büyüyor. Konut yatırımı yapıp kira getirisi elde etmek isteyenler nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki yüzde ev sahipleri, evlerini kiraya verirken neleri gözden kaçırmamalı?

Yüzde 25 zam sınırı kiracı fırsatçılığı oluşturdu! Cem Seymen: Ev sahipleri mağdur, üzgün, yorgun!

Ev sahipleri yüzde 25 sınırının kendilerini mağdur ettiğini belirtiyor. Türk gazeteci, televizyon programcısı ve ekonomist Cem Seymen, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Sosyal medyada kira krizi tam gaz: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa çok kişi evsiz kalır, sokakta kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları, sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. İnşaat Mühendisi mühendisyen isimli kullanıcı, kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa ne olacağını sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Ev sahipleri, sosyal medya üzerinden sık sık kiracılarıyla yaşadıkları anlaşmazlıkları dile getiriyor. Peki yüzde 25 kira sınırı adil mi? İşte mağdur bir ev sahibinin X hesabından yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında güncelleme: İlk duruşma bir sene sonra...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında güncellemeye gidildi. Sosyal Medya hesabı X'ten paylaşım yapan Avukat Tuğçe Köksal ayrıntıları açıkladı. İşte o paylaşım...

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu dönemi bugün başladı! Arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, süreçle ilgili merak edilenleri dün açıkladı. Peki arabuluculuk başvurusu nasıl yapılır? Ne kadarda sonuçlanır?

belediye sınır uyuşmazlıklarının çözümü Haberi

belediye sınır uyuşmazlıklarının çözümü

Belediye sınırları nasıl kesinleşir?

Belediyeler, Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi olarak tanımlanıyor.


Belediye Kanununa göre nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. İl ve ilçe merkezlerinde belediye kurulması zorunlu oluyor. Peki, belediye sınırları nasıl tespit edilir? Belediye sınırları nasıl kesinleşir?


Sınırların tespiti 

Madde 5- Yeni kurulan bir belediyenin sınırları, kuruluşu izleyen altı ay içinde aşağıdaki şekilde tespit edilir: 

a) Eskiden beri o yerleşim yerine ait sayılan tarla, bağ, bahçe, çayır, mera, otlak, yaylak, zeytinlik, palamutluk, fundalık gibi yerler ile kumsal ve plajlar belediye sınırı içine alınır. 

b) Belediye sınırlarını dere, tepe, yol gibi belirli ve sabit noktalardan geçirmek esastır. Bunun mümkün olmaması durumunda, sınır...