29 / 04 / 2024

Belediyece hatalı verilip iptal edilen ruhsat nedeniyle tazminat

Belediyece hatalı verilip iptal edilen ruhsat nedeniyle tazminat

Kimi zaman belediyenin imar birimleri, projenin uygun olmamasına rağmen hatalı bir şekilde ruhsat verebiliyor. Peki, belediye hatalı ruhsat verirse ne olur? İnşaat ruhsatı iptal edilir mi? İnşaat sahibinin hakları nelerdir?

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

İzmir'de imalat hatası tespit edilen Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinde yeni gelişme!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Örnekköy'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa ettiği toplu konut inşaatının eksik demir ve hatalı beton kullanımı sebebiyle mühürlenmesi gündemde büyük yankı uyandırdı. 

100 Lirası olanlar dikkat! 100 TL'si 100 bin TL oldu

Elazığ’da bir vatandaş aldığı aylığını sayarken şokla karşılaştı. Aylığından bir tane 100 TL'nin hatalı olduğunu fark etti ve bir sıfırı eksik olan hatalı basım 100 TL'yi, 100 bin TL'den satışa çıkardı. 

Doğalgaz ücretini ödeyenler dikkat! Hatalı olarak tahakkuk edilen faturalar iptal edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mayıs ayında doğalgazın ücretsiz olacağını duyurmuştu. Bu kapsamda faturası "0 TL" yerine başka tutarda ödeme yapanların parası iade edilecek. İşte detaylar...

Bu haber tüm EYT'lileri ilgilendiriyor! EYT maaşı yanlış bağlanan kişilerin itiraz hakkı var!

EYT süreci tamamlandı ve ödemeler yapılmaya başladı. Emekli aylığının bağlama işlemleri sonucu ödemeler konusunda çeşitli sebeplerle hatalar ile karşılaşıldı. Bu sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi nedeniyle EYT’lilere hatalı aylık bağlama riskinde artış görüldü. 

Narlıdere'de lüks sitenin hızla yanmasının nedeni ne? Binalarda hangi önlemler alınmalı?

İzmir Narlıdere’deki lüks bir sitede çıkan yangında 8 katın hızla alev almasının nedenleri uzmanı tarafından tek tek sıralandı.  İnşaat sırasında atılan bazı hatalı adımlar binaları adeta kağıttan evler gibi bir anda küle çeviriyor.  Peki yangına karşı binalarda nelere dikkat edilmeli?

Otopark ücretlerinde akıllara durgunluk veren detay! Ceza yemek daha ucuza geliyor!

İstanbul'un bazı noktalarında 12-24 saat arasında otopark ücretinin 300 lira olduğu görülürken insanlar yüksek otopark ücretlerine tepki gösterdi. Diğer taraftan, otopark ücreti vermek yerine aracı hatalı yere park edip ceza yemenin daha ucuza geldiği fark edildi. İşte akıllara durgunluk veren o hes

Evde bakım maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Bakan Derya Yanık peş peşe açıkladı!

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağı gündemden düşmüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşı alanlara ikramiye verilip, verilemeyeceği araştırılıyor.

Üniversite öğrencilerine 1.000 TL bayram ikramiyesi mi verilecek? Öğrenciye bayram ikramiyesi var mı?

Üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesinin verilip verilmeyeceği merak ediliyor. Bu kapsamda milyonlarca öğrenci bayram ikramiyeleri ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki Üniversite öğrencilerine bayram ikramiyesi var mı? Öğrencilere bayram ikramiyesi verilecek mi?

Cebinizde 50 TL ve 200 TL varsa dikkatli bakın! Eğer bu hatayı bulursanız servetiniz olabilir!

Kandıra ilçesinde faaliyet gösteren bir market işletmecisi, bankaya yatırdığı parayı kontrol ederken beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Geri gelen 200 TL'lik banknotun hatalı basıldığını fark eden işletmeci, bu durumdan oldukça memnun kaldı. Zira, son dönemde hatalı basım banknotların koleksiyone

Cebinizdeki 50 TL ve 200 TL'yi acilen kontrol edin! Eğer buna sahipseniz zengin olacaksınız!

Son zamanlarda, hatalı basım banknotların koleksiyonerlerin dikkatini çektiği konuşuluyor. Bu banknotlar nadir ve ilgi çekici olabildiğinden, bazı durumlarda yüksek fiyatlara satılabiliyorlar.

Doğalgaz faturanız birden yarıya düşecek!

Kombili evi olan ve ısınma sorunu yaşayanların faturası oldukça yüksek. Oda soğuk kalır ve petek yeterince ısıtılmadığı için kombi daha da fazla ısınır. Petek ısı transfer sürecinde verimsiz ise ayar ayarları hatalı olabilir. Evde düzenleme ayarı da mümkündür. 

Öğretmenler ek ders ücreti alacak mı? Bir öğretmenin ek ders ücreti ne kadar?

Öğretmenlere ek ders ücretinin verilip verilmeyeceği öğretmenler tarafından merakla sorulmaktadır. İşte son detaylar!

Belediyece hatalı verilip iptal edilen ruhsat nedeniyle tazminat Haberi

Belediyece hatalı verilip iptal edilen ruhsat nedeniyle tazminat

Belediye hatalı ruhsat verirse ne olur?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsatın alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı, projenin imar ve fen mevzuat ve planlarına uygunsa veriliyor.


Ancak kimi zaman belediyenin imar birimleri, projenin uygun olmamasına rağmen hatalı bir şekilde ruhsat verebiliyor. Peki, belediye hatalı ruhsat verirse ne olur? İnşaat ruhsatı iptal edilir mi? İnşaat sahibinin hakları nelerdir?


Belediyece hatalı verilip iptal edilen ruhsat nedeniyle tazminat gerekiyor. Konu ile ilgili dava örneği şu şekilde:


ALTINCI DAİRE

Karar Yılı 1992

Karar No 5169

Esas Yılı 1991

Esos No 1598

24/12/1992

KARAR METNİ

Hatalı şekilde verilen ve sonradan idarece geri alınan inşaat ruhsatı nedeniyle evini yıkan davacının zarara uğradığı açık olduğundan ve bu şekilde oluşan zararı belgelendirmesi de beklenemeyeceğinden yıkım nedeniyle uğranılan zararın takdiren ve muktuen tazminine karar verilmesi gerektiği, mahkemece zararın...