27 / 04 / 2024

belediyeden Hafriyat izni

belediyeden Hafriyat izni

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

İnşaat ruhsatı harcı 2019!

Arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izni gerekli oluyor. Ruhsat belediyeden alınıyor. Bunun için belli oranda harç tahsil ediliyor. İşte inşaat ruhsatı harcı 2019...

İnşaatın hafriyatına ruhsat alınmadan başlanamıyor!

Ruhsat şartı bulunan herhangi bir yapı inşaatı için eğer mücavir alan içerisinde ise belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor. Hafriyat işlemine dahi ruhsat almadan başlamak imkansız.

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

Lisanssız RES'ler için imar izni istenmeyecek!

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

Belediye işyeri tadilat izni dilekçesi!

Bir işyerinde yapılacak bazı tadilat işleri için belediyeden izin alınıyor. Belediye işyeri tadilat izni için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte belediye işyeri tadilat izni dilekçesi örneği..

Yapı oturma izni harcı 2015!

Ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanan bir yapıda oturumun başlayabilmesi için yapı oturma izninin alınması gerekiyor. Bu izin de aynı ruhsat gibi belediyeden alınıyor. Peki, yapı oturma izni harcı 2015 ne kadar?

Yapı kullanma izni harcı 2015!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanımına izin verilmesi için belediyeden yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2015 ne kadar?

Yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için belediyeden inşaat ruhsat izninin alınması gerekiyor. Peki, ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır? Ruhsat izni için hangi belgeler istenir?

AVM kuruluş izni nasıl alınacak?

AVM Yasası ile yeni AVM veya mağaza kuruluşu nasıl olacak? Yeni AVM için izin nereden alınacak? AVM kuruluş izni Belediyeden mi alınacak valilikten mi? Büyük Mağazalar Değerlendirme Kurulu olumlu rapor vermezse ne olur?

Ev tadilat izni nasıl alınır?

Dairesinde tadilat yapmak isteyen maliklerin, kimi tadilatlarda belediyeden izin almaları gerekirken; kimi tadilatlarda ise ilgili apartman sakinini bilgilendirmek yeterli oluyor. Peki, ev tadilat izni nasıl alınır?

Bina oturma izni nasıl alınır?

Ruhsatlı bir inşaatın, inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapıda oturumun başlaması için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, bina oturma izni nasıl alınır? İşte oturma izni alma işlemleri..

Bina oturma izni dilekçe örneği!

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için alınması gereken bina oturma izni, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeden bir dilekçe ile müracaat edilerek alınıyor. Peki, bina oturma izni dilekçesi nasıl yazılır?

belediyeden Hafriyat izni Haberi

belediyeden Hafriyat izni

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor. Hafriyat işlemi için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?


Hafriyat izni için gereken belgeler

- Dilekçe

- İnşaat Ruhsatı

- Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atığı Üreticisinin Vergi Levhası

- Hafriyatı Taşıyacak olan firmanın/şahsın Vergi Levhası.

- Hafriyatı taşıyan araçlara ait Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi asılları ve fotokopileri.

- Hafriyatı taşıyacak olan araçların ruhsat fotokopileri.

- Toplu konut inşaatlarında TOKİ ile üstlenici firma arasında yapılan sözleşme ve Üstlenici firma ile hafriyatı taşıyacak olan firmanın/şahıs arasında yapılan sözleşme.


Hafriyat izni dilekçesi..


T.C

........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

............. ilçesi, ......................................... Cad/Sok.,..................noda, ve

tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde...