05 / 05 / 2024

belediyeden inşaat iskanı almak

belediyeden inşaat iskanı almak

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır? İskan için neler gerekli?

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952 yılında inşaatı yarında kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş.

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Belediyeden kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Tunceli İli Hozat Belediye Başkanlığı, Tunceli Hozat Diyap Ağa Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte detaylar...

Belediyeden kat karşılığı inşaat yapım işi fırsatı!

Zonguldak İli Çaycuma Belediye Başkanlığı, Zonguldak Çaycuma Yeni Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İşte detaylar...

Le Chic Tarabya'nın inşaatı tamamlandı, iskan alındı!

Deniz GYO'nun geliştirdiği Le Chic Tarabya projesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen incelemeler tamamlandı ve projenin inşaatı tamamlanarak iskan alındı. 

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Sultanbeyli Belediyesi'ne imara aykırı inşaat soruşturması!

İBB, Sultanbeyli Belediyesi'nin özel aile hastanesinin imara aykırı ek inşaatına göz yumduğu iddialarına ilişkin harekete geçti. İBB konuyla ilgili evrakları belediyeden isterken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da soruşturma başlattı.

İnşaat ruhsatı harcı 2019!

Arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılabilmesi için belediyeden ruhsat izni gerekli oluyor. Ruhsat belediyeden alınıyor. Bunun için belli oranda harç tahsil ediliyor. İşte inşaat ruhsatı harcı 2019...

4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için öncelikle bağlı olunan belediyeden yapı ruhsatının alınması gerekiyor. İşte 4 soruda inşaat ruhsatı işlemleri 2018..

7 soruda inşaat ruhsatı işlemleri!

Belediye sınırları içerisinde yer alan bir arsa üzerinde inşaat çalışmalarına başlanılması için belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Peki, inşaat ruhsatı nasıl çıkarılır? İnşaat ruhsat harcı 2017 ne kadar? İnşaat ruhsatı iptal edilebilir mi? diyorsanız işte yanıtı...

Simge İnşaat'tan Adalar Belediyesi'ne haciz!

Adalar Belediyesi'nde haciz şoku yaşandı. Belediyeden 20 milyonu aşkın alacağı bulunan bir inşaat firması, icra müdürü ve şirket yetkilileri ile belediyeye gelerek haciz işlemi başlattı.

Antalya'nın üç büyük merkezinde inşaat sektörü düşüş yaşıyor!

Göçün de etkisiyle son 10 yılda büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe, yıllar sonra ilk kez büyümede ibre eksiye döndü. Bu düşüş ferdi iskan rakamlarına da yansıdı.

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

belediyeden inşaat iskanı almak Haberi

belediyeden inşaat iskanı almak

İnşaat iskan nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor.


İmar mevzuatı gereğince yapıya iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


İskan belgesi; binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten; ruhsat bilgilerini, tapu kaydını, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye deniyor. Bu belge, Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından veriliyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır?


İskan şartlarına uygun bir yapıya iskan belgesi almak için gerekli belgelerle bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. Gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:


- İskan İzni istemi...