06 / 05 / 2024

belediyelere kentsel dönüşüm desteği

belediyelere kentsel dönüşüm desteği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin daha önce kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik açıkladığı projeler kapsamında hazırlıklarının sürdüğüne değinen İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, belediyelere kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni bir destek sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Müteahhitlerden belediyelere kentsel dönüşüm uyarısı!

Bursalı müteahhitler, belediyelerin kentsel dönüşüm noktasında yetersiz kaldığını ve uzmanlaşmış eleman eksikliği yaşandığını belirtti.

Belediyelere kentsel dönüşüm desteği geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin daha önce kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik açıkladığı projeler kapsamında hazırlıklarının sürdüğüne değinen İLBANK Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, belediyelere kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni bir destek sağlayacaklarını ifade etti.

İzmir Karabağlar'da muhtarlar kentsel dönüşümü görüştü!

Karabağlar'da muhtarlar bir araya geldi. Toplantıda en çok kentsel dönüşüm üzerinde duruldu. Muhtarlar kentsel dönüşüm konusunda mevcut yasada sıkıntılar olduğunu ve bu konuda belediyelere yetki devri yapılmasını istedi.

Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor!

HDP'li belediyelere yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını açıkladı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı belediyelere devrediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşavirleri Yavuz Subaşı ve Hüseyin Yürük'ün belediye başkanlıklarına ziyaretlerini duyurduğumuz haberimizde kentsel dönüşüm kira yardımlarının belediye eliyle ödeneceğini yazmıştık. Kadıköy Belediyesi o kulisi doğruladı...

İmar artışı gelirleri kentsel dönüşümü şaha kaldıracak!

İmar artışı geliri fonunda biriken para, yasanın içeriğinde olduğu gibi, bir kısmı Belediyelere, bir kısmı da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına aktarılmasıyla, Kentsel dönüşüm şaha kalkacak.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm modern şehirleşme demektir!

İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, kentsel 'dönüşüm hakkında bilgi verdi. Esenler'in kentsel dönüşümde büyük hamleler yaptığını belirten Göksu, çıkan yasalar doğrultusunda belediyelere büyük imkanlar verildiğini ifade etti...

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşüm belediyelere bırakılmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, kentsel dönüşüm ile 40-50 yıllık kötü belediyeciliğin biriktirdiği enkazı çöpe atıp, yeni ve çağdaş mahallelerle semtler kurabilme fırsatını yakaladığını söyledi...

Gürsel Öngören: Kentsel dönüşüm belediyelere bırakılmasın!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli alanlarda kentsel tasarım yaptırma sorumluluğunun sadece belediyelere bırakılmaması gerektiğini belirterek, "Yoksa 10 yıl sonra yine çarpık kentleşme konuşuluyor olacak" dedi...

Kentsel dönüşüm için belediyelere her türlü destek sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yakında başlayacak kentsel dönüşüm hamlesinde belediyelere her türlü ödenek aktarımı, teknik ve mali destek sağlayacak

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

belediyelere kentsel dönüşüm desteği Haberi

belediyelere kentsel dönüşüm desteği

İller Bankası (İLBANK) Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması için belediyelere ilk defa sıfıra yakın faiz oranında, uzun vadeli kredi desteği sağlanacağını açıkladı. Demirtaş, ayrıca bundan sonra içme suyu, arıtma, kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarını tamamlamayan belediyelere de üst yapı çalışmaları için kredi verilmeyeceğini bildirdi. 



Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı olan İLBANK'ın, terörle mücadeleden zarar gören Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki çalışmaların yanı sıra kentsel dönüşüme yönelik faaliyetler ve belediyeleri finanse etmek konusunda yeni projeleri hayata geçireceğini söyledi.  


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin daha önce kentsel dönüşümün hızlandırılmasına yönelik açıkladığı projeler kapsamında hazırlıklarının sürdüğüne değinen Demirtaş, belediyelere kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni bir destek sağlayacaklarını ifade etti. 


Bakanlığın...