21 / 07 / 2024

Belediyelerin gelirleri

Belediyelerin gelirleri

Belediyelerin gelirlerine yönelik düzenlemelere ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Kira gelirleri maliyenin kıskacında!

Kira gelir vergisi için geri sayım başlarken bu sene kiracılara gönderilecek olan “bildirim formunun” devreye girmesiyle beraber kira gelirleri de maliyenin kıskacına girdi...

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Hazinenin gelirleri 2023'te ilk kez giderlerini geçti!

Hazine'nin gelirleri 2023 yılında ilk defa  giderlerini geçti. Hazine; ocak ayında 54,3 milyar TL, şubatta 171,4 milyar TL, martta 32,1 milyar TL, nisanda ise 159 milyar TL açık vermişti.

Youtube'a TikTok şoku! Reklam gelirleri ve izlenme oranları düştü!

Alpahabet'in hazırladığı rapora göre video izleme platformu Youtube'un gelirleri seneler sonra ilk kez düştü!

ABD'li bankaların gelirleri düştü: Kıyamete hazırlanıyorlar

ABD ekonomisinde yaşanan resesyon endişesi, FED'in faiz artırımı için Temmuz ve Eylül'de adım atacağını açıklaması ve beraberindeki gelişmelere paralel olarak ABD'nin önde gelen bankalarının gelirleri düştü. Bankalar olabilecek her şeye karşı hazır oldukları mesajını verdi.

Akfen GYO'nun kira gelirleri 2022'nin ilk 5 ayında yüzde 200 arttı!

Akfen GYO'nun kira gelirleri, 2021'in aynı dönemine göre TL kapsamında yüzde 200, Euro bazında yüzde 55 arttı. 

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 14 arttı.

Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı?

Deniz GYO gayrimenkullerinden 2021'de ne kadar kira geliri elde etti? Deniz GYO'nun kira gelirleri azaldı mı? İşte ayrıntılar...

Belediyelerin TOKİ'ye 111.1 milyon TL borcu var iddiası!

Belediyelerin TOKİ tarafından sağlanan konut, iş yeri veya arsa satışlarının masaya yatırıldığı Sayıştay tarafından hazırlanan rapora göre kuruma taksitler zamanında ödenmemiş.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54!

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No:54 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belediyelerin gayrimenkulleri bedelsiz tahsis edilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'ndeki köşesinde Belediyelerin taşınmaz işlemlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Belediyelerdeki Sayıştay denetimlerinde sıklıkla tespit edilen usulsüzlükler' başlıklı yazısı...

Belediyelerin gelirleri Haberi

Belediyelerin gelirleri


CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Belediyelerin gelirlerine yönelik düzenlemelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Akın sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


Akın önergesinde "Ülkemizde 2000’li yıllardan yerel yönetimler alanında önemli reform çalışmaları yapılmış, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile belediyelerin görev ve sorumluluk alanları genişletilmiştir. " dedi.


"Ancak, bu değişiklikler sonrası belediyelerin gelir kaynaklarını arttırmaya yönelik düzenlemeler eksik kalmış, yerel yönetimlerin öz gelirlerini düzenleyecek reformlar yapılamamıştır. Nitekim, belediyelerin gelir kaynaklarını düzenleyen temel kanun olan Belediye Gelirleri Kanunu 1981 tarihli olup, o tarihten bu yana 30 yıldan fazla süre geçmiş olmasına rağmen, Belediye Gelirleri Kanunu’nda önemli bir değişiklik yapılmamıştır. Bu ise, belediyelerin gelir kaynaklarının özellikle de öz gelir kaynaklarının verimsiz ve yetersiz bir hale gelmesine neden olmuştur." şeklinde açıklamalarda...