15 / 05 / 2024

belediyelerin imar durumuna itiraz

belediyelerin imar durumuna itiraz

İmar planları, bir bölgenin imar durumunu gösteren planlar olarak karşımıza çıkıyor. Plan ilgili yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteriyor. Peki, belediye imar durumuna itiraz edilir mi?

Ev almak isteyenler dikkat! Bu evraklar başınızı ağrıtabilir!

Ev almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Konuya ilişkin uyarılar yapan uzmanlar, tapu kaydına, imar durumuna ve imzalanan evraklara zarara uğramamak için dikkat edilmesi gerektiğini söyledi... 

Eyüpsultan Pirinççi Mahallesi'nin imar planında son durum!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken sosyal medya üzerinden Pirinççi Mahallesi'nin imar durumuna ilişkin açıklamada bulundu. 

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Ev almak isteyenler dikkat! Uzmanlar uyardı!

Uzmanlar, ev almak isteyenlere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyardı. Tapu kaydına, imar durumuna, imzaladığınız evraklara dikkat etmezseniz mağdur olabilirsiniz...

Türkiye Kızılayı'ndan Kayseri'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Kayseri Sümer Mahallesi, 5465 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz üzerinde natamam halde bulunan binaya ait mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin ve ihale dokümanlarının güncel imar durumuna göre hazırlanması işini ihale ediyor.

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin'in Toroslar bölgesinde dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Belediyelerin imar yetkisine tırpan geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayacağı Çevre Düzeni Plan hükümleri o kentin “imar anayasası” olacak. Belediyeler de sadece uygulayıcı ve denetleyici bir rol üstlenecek.

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.

Türker Proje Gayrimenkul Kartal arazisi imar açıklaması!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme tarafından Kartal arazisinin imar durumuna ilişkin olarak açıklama yapıldı...

Ebru Gündeş ve Rıza Zarrab’ın yalısı da imar barışına dahil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışıyla ilgili tasarıya istisnasi bir hüküm koymadıklarını söyledi “Yapının durumuna göre parasını yatıran herkes yararlanabilecek” dedi.

İmar düzenlemeleri ve belediye ihalelerine sıkı denetim!

Belediyelerin şeffaflığı için düğmeye basıldı. AK Parti, Belediyelerin imar ve ihale toplantılarının sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi..

Kilis'te öğrenci yurdu inşaatı proje işi ihale ediliyor!

Kilis İli, Merkez İlçesi, Deveciler Mahallesi'nde ğrenci yurdu inşaatı yapımı için imar durumuna uygun proje yapımı ihalesi düzenleniyor..

belediyelerin imar durumuna itiraz Haberi

belediyelerin imar durumuna itiraz

Belediye imar durumuna itiraz edilir mi?

İmar planları, bir bölgenin imar durumunu gösteren planlar olarak karşımıza çıkıyor. Büyükşehir belediyeleri, belediyeler, valilikler veya özel kanunlarla planlama yetkisi verilmiş kurum ve kuruluşlarca hazırlanıyor. Peki, belediye imar durumuna itiraz edilir mi?


İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteriyor. Söz konusu imar planları yine belediye tarafından tespit edilen ilan yerlerinde 1 ay süresince ilan ediliyor. 


Belediye imar durumuna itiraz..

Yukarıda belirttiğimiz 1 aylık ilan süresi boyunca imar planlarına vatandaşların itiraz etme hakları bulunuyor. 


Bu itirazlar ise Belediye Meclisi tarafından incelenerek, on beş gün içinde karara bağlanıyor. İmar planları, askı süresi tamamlanmadığı sürece henüz kesin ve yürütülmesi zorunlu bir işlem niteliğine dönüşmediği için askı süresi tamamlanmadan imar planlarına karşı iptal...