04 / 10 / 2024

belediyelerin imar hizmeti

belediyelerin imar hizmeti

Belediyeler, bir şehir ya da ilçenin temizlik, aydınlatma, su ve elektrik gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgüt olarak tanımlanıyor. Peki belediyenin imar hizmetleri nelerdir?

Artık mülk sahipleri de imar planlarındaki değişiklikleri görebilecek! Yeni plan teklifi de hazırlanabiliyor!

Belediyelerin imar planları vatandaşların erişimine açıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın devreye aldığı uygulama aracılığıyla, artık mülk sahipleri, belediyelerin imar planlarındaki değişikliklerine erişebilecek. İşte ayrıntılar...

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

Üsküdar'daki kaçak yapılarda elektrik, doğalgaz ve su hizmeti kesildi!

Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’nde Faruk Kıyım isimli bir vatandaşın 638 metrekarelik arsasına bilgisi dışında verilen imar izniyle yapılan binalardaki elektrik, doğalgaz ve su hizmeti durduruldu...

Belediyelerin imar yetkisine yeni düzenleme!

Yerel yönetimlerin imar yetkilerini sınırlandıracak kanun teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Yeni düzenlemede, belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği kısıtlandırılacak... 

Mersin Toroslar'da dereye sıfır yapılara imar eleştirisi!

Mersin'in Toroslar bölgesinde dereye sıfır yapılara imar verilmesini eleştiren Başkan Vahap Seçer, aynı hatalara düşülmemesi için belediyelerin ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

Belediyelerin imar yetkisine tırpan geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırlayacağı Çevre Düzeni Plan hükümleri o kentin “imar anayasası” olacak. Belediyeler de sadece uygulayıcı ve denetleyici bir rol üstlenecek.

Belediyelerin imar yetkileri bakanlığa verilebilir!

Hükümetin hem kabinenin yapısının hem de bakanlıkların işleyişinin değişeceği iddia ediliyor. Buna göre; belediyelerin imar yetkilerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verileceği konuşuluyor.

İmar düzenlemeleri ve belediye ihalelerine sıkı denetim!

Belediyelerin şeffaflığı için düğmeye basıldı. AK Parti, Belediyelerin imar ve ihale toplantılarının sanal ortamda canlı yayımlanmasını gündeme getirdi..

2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması!

Çevre temizlik vergisi, her sene belediyelerin temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergide indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması da bulunuyor. Peki, 2017 indirimli çevre temizlik vergisi uygulaması ne kadar?

Mehmet Özhaseki: Belediyelerin imar çalışmalarına proje desteği veriyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İller Bankası Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Bakan Özhaseki, "Birçok küçük belediyenin imar, harita, jeoteknik çalışmalarına, kent bilgi sistemiyle ve üst yapıyla ilgili çalışmalarına proje desteği veriyoruz." dedi.

Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın planlamaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Belediyelerin planlamaya öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Balcı, "Antalya için bütüncül nazım imar planına ihtiyaç var" dedi.

Kocaeli'de imar toplantısı yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerin katılımıyla imar toplantısı gerçekleştirdi.

belediyelerin imar hizmeti Haberi

belediyelerin imar hizmeti

Belediyenin imar hizmetleri nelerdir?

Belediyeler, bir şehir veya ilçenin temizlik, aydınlatma, su ve elektrik gibi ortak ihtiyaçlarını ve hizmetlerini gören örgüt olarak tanımlanıyor.


Nüfusu belli bir sayının üstünde olan yerlerde kurulan yerel yönetimler olan belediyeler,  Beldenin sorunlarını çözmek ve bazı hizmetleri karşılamak amacıyla, belde halkının oylarıyla seçilen yöneticilerin görev yaptığı, tüzel kişiliğe sahiptir. Belediyenin birçok alanda hizmeti bulunuyor. Peki belediyenin imar hizmetleri nelerdir?


Belediye Hizmetleri..

Beyan Bilgileri

Borç Bilgileri 

Sicil Bilgileri 

Tahsilat Bilgileri 

Bilgi Edinme Başvuru

Bilgi Edinme Başvuru Sorgulama

Arsa Rayiç Değerleri

Fenni Sicil Sorgulama


İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğünün görevleri:

1. İstanbul İmar Yönetmeliğini hazırlamak, Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunmak.

2. Her yıl “imar hizmetleri ücret tarifesi” ve “otopark tarifesi” teklifini hazırlayıp Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunmak.

3. İstanbul il sınırları dahilindeki imar uygulamaları ile ilgili olarak, uygulamada birlik ve beraberliği sağlayıcı...