15 / 05 / 2024

Belediyelerin kentsel altyapı ihtiyaçları

Belediyelerin kentsel altyapı ihtiyaçları

Belediyelerin kentsel altyapı ihtiyaçları için tahsis edilen ödeneğin kullanımına ilişkin yönetmelik 14 Ekim 2006 tarihinde 26319 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte söz konusu ödenek ile ilgili hükümler...

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde altyapı şartı!

Üç büyük şehrimizin yüzde 60’ı kaçak, ruhsatsız ya da kötü yapılaşmadan oluşuyor. Bu yapılar kentsel dönüşümle yenileniyor. Ancak dönüşümde ise altyapı şartı aranması gerekiyor.

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

Kentsel altyapı yatırımlarına yeni düzen!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Altyapı Tesislerinin Koordinasyonuna İlişkin Yönetmelik Taslağı hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, yeni sistem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da 600 bin bina yenilenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İstanbul'da 600 bin binanın yıkılıp yeniden yapılacağını açıkladı. Özhaseki ayrıca belediyelerin kentsel dönüşümde yerli ürün kullanmaları halinde kredi de öncelik alacağını aktardı. 

Müteahhitlerden belediyelere kentsel dönüşüm uyarısı!

Bursalı müteahhitler, belediyelerin kentsel dönüşüm noktasında yetersiz kaldığını ve uzmanlaşmış eleman eksikliği yaşandığını belirtti.

Esenler Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap'ın kabul tutanağı onaylandı!

Emlak Konut, İstanbul Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşinin geçici kabul tutanağının 22 Aralık 2016 tarihinde onaylandığını açıkladı.

İsmail Fedakar: Kentsel dönüşüm milli davamız!

Kent Maraş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Fedakar: “Ülkemiz için yolu, altyapısı, yeşil alanı ve sosyal imkanları ile planlı, sağlıklı ve sürdürülebilir şehirler ancak kentsel dönüşümle sağlanabilir” dedi.

Mustafa Bozbey'den kentsel dönüşümde kaos uyarısı!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentsel yenileme çalışmalarında ulaşım, altyapı gibi temel unsurların göz ardı edilmesinin kenti kaosa sürükleyeceği uyarısında bulundu.

Kentsel dönüşümle kimliksiz bina kalmayacak!

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘sağlıksız ve kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.

Kentsel dönüşümle kimliksiz bina kalmayacak!

Bursa’da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı’nda sanayi dönüşümü, altyapı sorunları ve bunların çözümü masaya yatırıldı. Sektörün dev oyuncuları ‘kimliksiz bina kalmayacak’ mesajı verdi.

Niğde Efendibey Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Niğde’yi modern yerleşim ve yeni sosyal donatı alanlarıyla tanıştıracak olan Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir yandan binalar yükselirken diğer yandan da altyapı çalışmaları yoğun tempoyla sürüyor.

Mamak'ta altyapı çalışmaları tam gaz!

Mamak’ta büyük kentsel dönüşüm projeleri, dev yatırımlar ve sosyal tesislerle hızlı bir dönüşüm gerçekleştiren Mamak Belediyesi ilçede yürüttüğü altyapı çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Belediyelerin kentsel altyapı ihtiyaçları Haberi

Belediyelerin kentsel altyapı ihtiyaçları

BELEDİYELERİN KENTSEL ALTYAPI İHTİYAÇLARI İÇİN TAHSİS EDİLEN ÖDENEĞİN KULLANIMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; malî kaynağı yetersiz olan belediyelerin İller Bankasınca hazırlanıp, Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarlığı tarafından yıllık yatırım programına alınan; harita, imar planı, içmesuyu, atıksu, katı atık ve benzeri kentsel altyapı ihtiyaçlarının finansmanına katkı sağlamak amacı ile Maliye Bakanlığı tarafından Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bütçesine konulan ödeneğin kullanılmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.


             Dayanak

             MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 21/2/2001 tarihli ve 4629 sayılı Bazı Fonların Tasfiyesi Hakkında Kanun ile 13/12/1983 tarihli ve 180 sayılı...