04 / 05 / 2024

belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmaları

belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmaları

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Yönetim Kurulu Başkanı Necip Nasır, kent dönüşümünde aktörün "bölgesiyle bütüncül planlar hazırlayan ilçe belediye başkanları" olması gerektiğini belirterek, şu anki dönüşümün "yık-yap" modelinde olduğunu kaydetti.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliği!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, İstanbul'da tüm ilçe ve büyükşehir belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına başladığını açıkladı.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz!

Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda en hızlı ilerlemeyi sağlayan belediyelerin arasında yer alan Gölcük Belediyesi, yılların sorunu olan Gölcük Denizevler kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdi.

Bursa'da kentsel dönüşümün formülü ortak akıl!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve İnegöl belediye başkanları ile belediyelerin imarla ilgili teknik ekiplerinin katıldığı bir toplantı yaptı. Toplantıda kentsel dönüşüm masaya yatırıldı.

Müteahhitlerden belediyelere kentsel dönüşüm uyarısı!

Bursalı müteahhitler, belediyelerin kentsel dönüşüm noktasında yetersiz kaldığını ve uzmanlaşmış eleman eksikliği yaşandığını belirtti.

Çatalca'da İmar Kanunu ve Kentsel Dönüşüm Semineri verildi!

Çatalca Belediyesi’nde Marmara Belediyeler Birliği’nin üye belediyelerin personeline yönelik olarak hazırladığı “İmar ve Şehircilik” ve “Kentsel Dönüşüm Kanunu” konularını içeren seminer gerçekleşti.

Adana'daki kentsel dönüşüm projeleri ne olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yeni kabinede yer alamaması Adana'da hayal kırıklığı yarattı. Adana'daki belediyelerin bakanlıkta onay bekleyen kentsel dönüşüm projelerinin akibeti simdi merakla bekleniyor.

Antakyalı Mimarlar'dan kentsel dönüşüm eleştirisi!

Antakyalı Mimarlar, bazı belediyelerin başlattığı “Kentsel Dönüşüm” uygulamasının sakıncalar oluşturduğuna dikkat çekerek karşı çıkıyor.Oda Başkanı Mustafa Özçelik, “Mimar Sinan'ı, Ölümünün 428.Yıldönümü'nde Anma” etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm sıkıntısı yaşıyor!

İzmir'in merkezi olması nedeniyle değeri artan Ege Mahallesi kentsel dönüşüm alanında sıkıntı yaşıyor. Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneği Başkanı Bedia Altamhan, projelerde belediyelerin kendileriyle de görüşmeler yapması gerektiğini vurguladı.

Belediyelerin başarı kriterlerinde kentsel dönüşümün payı büyük!

Belediyelerin başarı kriterlerinde hangi faktörler projeler, hizmetler rol oynuyor? Bu anlamda öne çıkan hizmetler arasında; sağlık, eğitim, sosyal yardımlar, yeşil alan ve park yapımı, kentsel dönüşüm başta geliyor...

Davut Çetin: Kentsel dönüşüm hayati meseledir!

Kentsel Dönüşüm adı altında parsel bazında eski yapıların yıkılıp, yenilerinin yapılmasına tepki gösteren ATSO Başkanı Davut Çetin, belediyelerin acilen kentsel dönüşüm kurultayını toplamasını istedi.

Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil!

CHP İzmir Milletvekili Adayı Murat Bakan, partisinin ve yönetimindeki belediyelerin kentsel dönüşümü yerinde yapma anlayışına sahip olduğunu ifade etti. Bakan, “Kentsel dönüşümden anladığımız beton kentler değil” dedi.

Belediye izinleriyle Bursa'da kentsel dönüşüm hareketlendi!

OSTAŞ İnşaat Genel Müdürü Osman Özelif, Bursa’da kentsel dönüşümün belediyelerin emsal artışına izin vermemesi sebebiyle hareketlenmediğini, ancak belediyelerin artık seviyeli şekilde buna izin vermeye başladığını kaydetti.

belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmaları

İzmir'de müteahhitlerin yavaş yavaş harekete geçmeye başladığım dile getiren Nasır, "Belediyenin yapmaması halinde Bakanlıkla yapma yönünde hareket gösterecekler" dedi. 


İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmalan hakkında Hürriyet'e değerlendirmelerde bulunan Nasır, "Biz 2012'de yasa çıktığı andan itibaren en önemli aktörün ilçe belediye başkanları olduğunu söyledik. Çünkü ilçesinin sorunlarını ve problemlerini, yaşamsal şartlarım ve taleplerini en iyi bilenler onlar. Bölgesiyle bütüncül planlar hazırlamasının önemli olduğunu ifade ettik. Yapılmaması durumunda Bakanlık, müteahhitlerin de bu konuda yetkili olduklarından dolayı onların faaliyete geçmesi gündeme geldi. Biz arzu edilmeyen, geleceğe yönelik vizyonu olmayan kentler yaratılacağı yönünde kaygılanmızı sürekli ifade ettik" dedi. 


SİYASETE ALET EDİLMEDİ 


İzmir'de belediyelerde bazı çalışmalann başladığım öğrendiklerini kaydeden Nasır, "Ama maalesef bizim ifade ettiğimiz korkulur durum ortaya çıkmaya başladı. Dönüşüm yerine 'yık-yap' modeli hakim oldu. 


Bu yapılar depreme...