17 / 05 / 2024

belediyenin İstimlak kararı

belediyenin İstimlak kararı

Kamu çıkarları düşünülerek özel mülklere bedeli ödenmesi karşılığıyla özel mülke el konulması işlemine istimlak deniyor. Kişiler istimlak kararına itiraz edebiliyor. İşte, istimlak kararına itiraz süresi!

1933'te Kapalıçarşı tamir tartışması! Bu Belediyenin görevi mi, yoksa dükkan sahiplerinin mi?

1933 yılında şehir meclisindeki münakaşalardan biri de Kapalıçarşı tamir tartışması olmuş. Kapalıçarşı'nın tamir edilmesi, Belediyenin işi mi yoksa dükkan sahiplerini mi? 

Şanlıurfa'da bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi mecliste!

Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesinde hasta yakınları misafirhanesi olarak kurulacağı söylenen bir binanın belediyenin hizmet binasına dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da belediyenin gayrimenkulleri TOKİ’ye devredildi iddiası!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin hükümetten alacağı 600 milyon liraya karşılık olarak satılacak gayrimenkullerin, TOKİ'ye devredildiğini iddia etti.

Turhan Demirtaş: Emniyetin projesi, belediyenin projesine eklensin!

Zonguldak Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşimi, yapıldı. Demirtaş, “‘Gazipaşa’yı trafiğe kapattım’ demekle bu iş olmuyor. Emniyet Müdürümüzün bu alanda çok güzel bir çalışması var. O proje, belediyenin projesine eklenmeli” dedi.

İzmit'te 11 taşınmaz için kiralama ihalesi açıldı!

İzmit Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, aralarında Belsa kapalı otoparkı, Karabaş mahallesindeki asansörlü otoparkın da bulunduğu taşınmazların ihalesi 4 Kasım Çarşamba günü açık teklif usulüyle yapılacak.

Büyükçekmece Albatros belediyenin tapulu alanı mı?

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Bölge, 1958'den beri belediyenin tapulu alanı ve park değil. Burayı park gibi gösterenler CHP'deki siyasi rakiplerimdir.” dedi.

İzmit'teki asansörlü otoparkın inşaatı tamamlandı!

İzmit’teki asansörlü otoparkın inşaatı tamamlandı. Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden detaylı bilgi alabileceği kaydedilirken, kiralamanın üç yıllık ve kira bedelinin de peşin olacağı ifade edildi.

İzmit Kabaoğlu'nda arazi düzenlemesi tamamlandı!

İzmit Belediyesi’nce Kabaoğlu bölgesinde şuyulandırma çalışması yapıldı. Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Kabaoğlu’nda yaklaşık bir yıl önce başlayan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı.

İzmit Belediyesi'nin 6 mülkiyet ihalesi 10 Haziran'da!

İzmit Belediyesi, mülkiyetindeki 6 yeri ihaleyle kiraya verecek. Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre 10 Haziran Çarşamba günü pazarlık usulüyle yapılacak.

Arızlı’da tapular dağıtılıyor!

Arızlı-Ağaköy bölgesinde yapılan şuyulandırma çalışmaları tamamlandı. Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre 20 hektarlık alanı kapsayan şuyulandırma çalışmaları sonunda yaklaşık 400 kişinin tapuları da hazırlandı.

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Kabaoğlu şuyulandırma çalışmaları üç ayda bitecek!

Kabaoğlu şuyulandırma çalışmalarının üç ay içinde tamamlanacağı öğrenildi. Belediyenin Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre Kabaoğlu’da yaklaşık üç ay önce başlatılan şuyulandıra çalışması ocak ayı sonuna kadar bitirilecek.

Belediyenin yetkileri nelerdir?

Belediyenin kuruluşunu, organlarını, yönetimini, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasları 5215 sayılı Belediye Kanunu 'nda düzenleniyor. Belediye Kanunu gereğince, belediyenin yetkileri nelerdir?

belediyenin İstimlak kararı Haberi

belediyenin İstimlak kararı

İstimlak kararına itiraz süresi!

İstimlak, taşınmaz mal üzerinde yapılıyor. Kamu yararı için hükümet tarafından ya da kamu kurumları tarafından özel mülkiyetlere el konulması işlemine istimlak deniyor.


İstimlak, özel mülkiyette bulunan gayrimenkullerin, kamu yararı amacıyla, devlet veya bir kamu tüzel kişisinin mülkiyetine geçmesini sağlayan kanuni yol olarak da karşımıza çıkıyor.


İstimlak, özel mülkiyetin tamamının veya bir kısmının devlet mülkiyetine geçmesi veya bu gayrimenkul üzerinde idari irtifaklar kurmak (mesela geçit hakkı) şeklinde olabiliyor.


Karara itiraz hakkı var mı? 

Kişilerin istimlak kararına itiraz etme hakları var. Kişi sahibi olduğu gayrimenkul üzerinde istimlak kararı alındığını öğrendikten sonra itiraz edebiliyor;


* Eğer kamulaştırmaya itiraz edecekseniz 30 gün içerisinde İdare Mahkemesi'ne;


* Eğer kamulaştırma bedeline itiraz edecekseniz 30 gün içerisinde Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak itiraz hakkı kullanılıyor. 


İstimlak bedeli nasıl ödenir?

İstimlak işlemlerinde gayrimenkulün...