16 / 05 / 2024

belediyenin kaç aracı vardır

belediyenin kaç aracı vardır

Belediyenin giderleri nelerdir? Belediyeler elde ettikleri gelir kaynaklarını hangi harcamalarda kullanıyor? İşte 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında sıralanan belediyenin yapmış olduğu gider listesi bu haberde...

Selçuk Geçer'den bir ilk! Yatırımcılara dolar dışında başka yatırım önerdi! 'Al kenara koy' dedi

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcılara  'al kenara koy' diyerek dolar dışında başka bir yatırım aracını açıkladı.

Meclis üyesinden şok iddia: Kaçak yapıya göz yumuluyor!

Ak Parti Elazığ Belediyesi meclis toplantısında konuşan MHP’li Meclis üyesi Behçet Susmaz'ın kaçak yapılara ilişkin şok iddiası büyük ses getirdi. Susmaz, kentte yapılan kaçak yapılara belediyenin göz yumduğunu söyledi. 

Özkul Gayrimenkul İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özkul Gayrimenkul İnşaat Oto Aracılık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Uğur Özkul tarafından kuruldu.

Peugeot 3008'e zam geldi! Peugeot 3008 ne kadar, kaç TL oldu?

Otomobil fiyatları yükselişe geçerken Peugeot 3008 aracına da zam geldi. Peki, Peugeot 3008 in fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? İşte güncel fiyatlar...

Dolarda kıyamet koptu! 8 Temmuz 2023 pazar dolar, euro ve sterlin kaç TL? Son dakika!

Hafta sonuna gelinmesiyle birlikte, 1 haftalık yatırım araştırmasıyla elde edilen kazançlar inceleniyor. Bu hafta içinde Türk Lirası değer kaybetti, ancak birçok yatırım aracı değer kazandı. Peki, bugünkü dolar ve euro fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte son durum...

Ford’dan yılın kampanyası! Eski aracını getirenlere Ford Custom’da yüzde 4 indirim!

Ford, eski aracını değiştirip yeni araç almak isteyenler için kaçırılmayacak bir indirim kampanyası düzenledi. Hal böyle olunca, aracını yenilemek isteyenler Ford Custom’un teknik özelliklerini ve fiyatını araştırmaya başladı.

Carrefour'dan peş peşe indrimler geliyor! Tuvalet kağıdı 39,95 TL'ye düştü

Ülkemizde meydana gelen  enflasyon ve hayat pahalılığı ile ücret yükselişleri devam ediyor. Tuvalet kağıdında yaşanan zamlı süreç son aylarda yapılan indirimler ile son buldu. O market aracılığı ile gelen indirim ile vatandaşın yüzünü güldürdü.

Başvuru tarihini kaçıran dizlerini döver! PTT aracılığı ile 1.100 TL verilecek

Geliri düşük ailelerin kesinlikle kaçırmaması gereken yardım için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1100 TL nakdi yardım yapılacak

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Dolmabahçe Gayrimenkul Ve Aracılık Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cansu Gümüş tarafından kuruldu. 

Vatandaşın yatırım aracı belli oldu: Ne altın, ne dolar, ne de gümüş! Bambaşka bir şey çıktı!

Vatandaşların yeni yatırım aracı belli oldu! Altın ve doların yanı sıra gümüş de artık geride kaldı. Satışlar rekor üstüne rekor kırarak, bambaşka bir şey yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Ne altın, ne dolar ne de gümüş! Bu yatırım aracı çok başka!

Paranız varsa hemen yatırım yapın. Tüm yatırım araçları geride kaldı. Dünya standartlarında bir yatırım aracı. İşte en popüler yeni yatırım aracının detayları...  %160 kar getirisi!

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere 321 bin 440 TL ceza kesildi! 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı! 

İstanbul'da evlerini kaçak göçmenlere kiraya verenlere resmen ceza yağdı. Düzenlenen operasyonda 3 ev sahibi ve 1 aracı tutuklandı. 

belediyenin kaç aracı vardır Haberi

belediyenin kaç aracı vardır

Belediyenin giderleri nelerdir?

Belediyenin elde ettiği gelir kaynaklarını hangi harcamalarda kullandıklarına ilişkine esaslar 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında sıralanıyor. Kanuna göre belediyenin yapmış olduğu masraflar arasında her türlü alt yapı, yapım, onarım ve bakım giderleri bulunuyor.


Kanun kapsamında "Belediyenin giderleri nelerdir?" sorusunun yanıtı şu şekilde sıralanıyor:


Belediyenin giderleri..

MADDE 60.- Belediyenin giderleri şunlardır:

a) Belediye binaları, tesisleri ile araç ve malzemelerinin temini, yapımı, bakımı ve onarımı için yapılan giderler.


b) Belediyenin personeline ve seçilmiş organlarının üyelerine ödenen maaş, ücret, ödenek, huzur hakkı, yolluklar, hizmete ilişkin eğitim harcamaları ile diğer giderler.


c) Her türlü alt yapı, yapım, onarım ve bakım giderleri.


d) Vergi, resim, harç, katılma payı, hizmet karşılığı alınacak ücretler ve diğer gelirlerin takip ve tahsili için yapılacak giderler.


e) Belediye zabıta ve itfaiye hizmetleri ile diğer görev...