15 / 05 / 2024

belgeler

belgeler

Emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren bir izin belgesi işletmeler tarafından alınması gerekiyor. Peki, çevre izin belgesi için gerekli evraklar neler?

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik!

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler 2018!

Yabancı uyruklu kimseler, Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler 2018 nelerdir?

Tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler!

Vasiyetnamenin tenfizi, tapuda yapılabilecek işlemler arasında yer alıyor. Peki, tapuda vasiyetnamenin tenfizi için gereken belgeler nelerdir?

İmar barışında istenilen belgeler!

İmar barışının sağladığı faydalardan yararlanmak isteyen yapı malikleri, e-devlet kapısından imar barışına müracaat edebiliyor. İşte imar barışında istenilen belgeler..

Yapı kayıt belgesi için gerekli belgeler!

Yapı kayıt belgesine e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Peki, yapı kayıt belgesi için gerekli belgeler nelerdir? Başvuru esnasında hangi bilgilerin girilmesi gerekiyor?

İmar affında istenen belgeler!

İmar affından yararlanarak konutuna iskan almak, abonelik bağlatmak ve kat mülkiyeti almak isteyen kimselerin gerekli bilgilerle müracaatını yapmaları gerekiyor. Peki, imar affında istenen belgeler nelerdir?

Cebri satışta gerekli belgeler nelerdir?

Borçlunun mallarının icra dairesi tarafından haczedilip satılması işleminde hangi belgeler gereklidir?

Yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler!

Bina inşaatının tamamlanması halinde, kullanılabilmesi için bu belgenin alınması gerekiyor. Belge için ilgili belediyeye müracaat ediliyor. Peki, yapı kullanma izinlerinde başvuru sahibinden istenen belgeler nelerdir?

Ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi için ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, ev vergisi yatırmak için gerekli belgeler nelerdir?

TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler!

Toplamda 63 adet daire alt gelir için satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler...

2016 TOKİ Kırşehir Kaman sözleşme imzalama için gerekli belgeler!

Kura çekilişinin 3 Ağustos'ta yapılacağı projede az başvuru olmasında dolayı satış sözleşmesi imzalanacak. İşte 2016 TOKİ Kırşehir Kaman sözleşme imzalama için gerekli belgeler...

TOKİ Şanlıurfa Maşuk teslimleri için gerekli belgeler!

Toplam 561 adet dairenin teslim edileceği projede teslimler için bugün son gün olarak belirlendi. İşte TOKİ Şanlıurfa Maşuk teslimleri için gerekli belgeler...

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

belgeler Haberi

belgeler

Çevre izin belgesi için gerekli evraklar!

Çevre izni, Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken; emisyon, deşarj, gürültü kontrol, derin deniz deşarjı ve tehlikeli madde deşarjı konularından en az birini içeren izin olarak ifade ediliyor. 


Çevre lisansı: Atıkların toplanması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilebilmesine ilişkin teknik yeterlilik olarak tanımlanıyor. 


Çevre izni veya çevre izin ve lisans başvurusu, Ek-1 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları ya da çevre yönetim birimi tarafından, Ek-2 listesinde yer alan işletmeler için çevre danışmanlık firmaları, çevre yönetim birimi veya tesiste istihdam edilen çevre görevlisi tarafından yapılıyor.


10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İlgili kanun maddeleri aşağıda yer alıyor;

Çevre izni veya çevre izin ve lisansına başvuru

MADDE 7...