08 / 05 / 2024

Belgesi olmayan inşaatlarda çalışamayacak mı

Belgesi olmayan inşaatlarda çalışamayacak mı

Mesleki Eğitim Merkebinde inşaatlarda çalışan usta ve kalfalara yönelik düzenlenen kurs sona erdi.Belgesi olmayan inşaatlarda çalışamayacak. İz 'Körfez bölgesinde inşaat sektörü çok yaygın' dedi.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demiri 30 Nisan'a kadar satılmalı! Stoklardaki inşaat demirine düzenleme

'Güvenlikli etiket veya işareti' olmayan inşaat demirleri 30 Nisan 2024 tarihinden sonra satışa konu edilemeyecek. Resmi Gazete'de tebliğ yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

TÜRMOB’dan 'Kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğü eşitlensin' talebi!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kat karşılığı inşaatlarda KDV yükümlülüğünün eşitlenmesini talep etti...

İnşaatlarda hedef iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı!

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, gayrimenkul sektöründe iklim değişikliğiyle mücadele yollarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Sami Kılıç, "Artık inşaatlarda hedefimiz lüks yapılar, gösterişli mimariler değil, iklim krizine uyumlu binalar üretmek olmalı" dedi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul!

Her müteahhitin bir inşaatın yapımını üstlenebilmesi için müteahhitlik yetki belgesi alması gerekiyor. Peki müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? İşte müteahhitlik belgesi için gerekli evraklar İstanbul...

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlak ofisleri kapatılacak!

Mersin'de yetki belgesi olmayan emlakçılara yönelik denetimler yapılıyor. Mersin İl Ticaret Müdürlüğü ile birlikte sürdürülen denetime, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, sahibi olduğu iş yerinden başladı.

Yetki belgesi olmayan emlakçılar dikkat!

Türkiye genelinde kayıtlı kayıtsız 300 binden fazla emlakçıyı yakından ilgilendiren düzenleme yarından itibaren hayata geçiyor. Yönetmelik kapsamında emlakçılık için yetki belgesi almayanlar yarından itibaren emlakçılık yapamayacak.

O belgesi olmayan binalara iskan verilmiyor!

Yeni binalar için 2011’den bu yana uygulanmaya başlanan enerji kimlik belgesinde geçen yıl itibarıyla 1 milyon 206 bin binaya ulaşıldı. Enerji kimlik belgesi bulunmayan binalara belediyeler iskân vermiyor.

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ!

Laboratuvar İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğ 31372 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Belgesi olmayan inşaatlarda çalışamayacak mı Haberi

Belgesi olmayan inşaatlarda çalışamayacak mı

Mesleki Eğitim Merkebinde inşaatlarda çalışan usta ve kalfalara yönelik düzenlenen kurs sona erdi. Sertifika töreninde konuşan İnşaatçılar Odası Başkanı Rasim İz "Körfez bölgesinde inşaat sektörü çok yaygın. Usta ve kalfalarımızın kesinlikle belgesi olmaları gerekmektedir. Odamıza başvurular sonucunda Edremit inşaatçılar Odası Başkanlığı ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen eğitim sonucunda 22 usta ve kalfamıza belgeleri verildi. Bu ustalarımızın önü açıldı. Bundan sonraki süreçte Ek-3 geçici ustalık belgesi alan ustalarımızın mutlaka eğitime tabi tutulmaları gerekmektedir. Ek-3 geçici ustalık belgelerini almayan ustalarımızın ise belediyeler ve Balıkesir Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü'nden 31 Aralık 2015 tarihine kadar Ek-3 belgelerini almaları gerekmektedir. Bu tarihten sonra Ek-3 belgeleri verilmeyecektir" diye konuştu. 


Balıkesir Ekspres...