28 / 04 / 2024

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat'ta yapılacak!

Milas'ta emlak danışmanlarına getirilen yetki belgesi zorunluluğu için sınavlar 03-04-05 Şubat tarihinde Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından yapılacak.



Ticaret Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2018 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren ve geçtiğimiz sene 14 Ekim 2020 tarihinde revizyon edilerek tekrar yayınlanan taşınmaz ticareti yönetmeliği gereğince emlak danışmanlığı mesleğini yapabilmek ve taşınmaz ticareti yetki belgesi alınmasında zorunlu olan mesleki yeterlilik belgesini almak isteyenler için  Emlak Akademi ve Kariyer Belgelendirme iş birliği tarafından Seviye-4 ve Seviye-5 sınavları Milas’ta gerçekleşecek.

Milas’ta emlak danışmanlığı yetki belgesi için sınavlar 3 Şubat ta yapılacak!

MYK BELGESİ SINAVLARI  İÇİN İLK VE ORTAOKUL MEZUNLARI İÇİN SAYILI GÜNLER KALDI! 

Sonrasında seviye 5 sınavına özellikle katılım sağlayacak olanlar için lise mezunu şartı getirileceğini belirten  Emlak Akademi Koordinatörü Mehmet Sert, 31 Mart’tan sonra sigortalı olarak çalışmak isteyen ve bugüne kadar herhangi bir belge almayan  emlak danışmanı adaylarının  Seviye-4 Belgesi alma zorunluluğu olduğunu dile getirdi. Sert  açıklamasında, "İlk ve ortaokul mezunları bu fırsatı kaçırmasınlar çünkü yönetmelik maddeleri uygulanarak ve TTBS ekranından ofislerde çalışan tüm danışmanlar Ticaret Bakanlığına bildirilecek ve bu danışmanların hangi ofiste çalıştıkları resmiyet kazanacak ve ayakçı korsan diye tabir edilen kişilerin resmi kurumlarda iş ve işlem yapılmasının önüne geçilecek" dedi.

TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİ İÇİN SON TARİH 31 MART 2021 

5 Haziran 2018’den önce oda kaydı ve vergi kaydına sahip ofis sahipleri için yetki belgelerini 31 Mart 2021 tarihine kadar alıp tamamlamaları gerekli olup, bundan sonra yetki belgesi almamış olan esnaf ve işletmeler ilan portallarına ilan ve reklam veremeyecek. Buna ek olarak emlakçılar resmi kurumlarda iş ve işlemde yapamayacaklar. Sert emlak danışmanlarının mağdur olmaması adına eksikliklerini tamamlamaları yönünde uyarda bulundu.

1 Ocak'ta başlıyor! Yaptırım gelecek!


Geri Dön